این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۴، شماره ۱۳۲، صفحات ۴۱-۵۴

عنوان فارسی اثر عصاره اتانولی گیاه تره کوهی (Allium ampeloprasum L) بر عملکرد، وضعیت ایمنی و فراسنجه‌ های بیوشیمیایی خون جوجه‌ های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه با هدف مقایسه‌ گروه‌های آزمایشی حاوی عصاره تره کوهی با آنتی‌بیوتیک محرک رشد فسفوفلاوومایسین روی 160 قطعه جوجه گوشتی سویه راس-308 در 4 گروه آزمایشی، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه نر یک‌روزه در هر تکرار در یک دوره 42 روزه انجام پذیرفت. گروه‌های آزمایشی شامل: گروه شاهد (جیره پایه)، گروه دوم، جیره پایه به همراه آنتی‌بیوتیک محرک رشد فسفوفلاوومایسین (04/0 درصد)، گروه سوم، جیره پایه به همراه عصاره اتانولی تره کوهی (3/0 درصد) و گروه چهارم، جیره پایه به همراه عصاره اتانولی تره کوهی (5/0 درصد) بوده‌اند. نتایج نشان داد که بیشترین وزن بدن جوجه‌های گوشتی به‌صورت معنی‌دار با گروه آزمایشی آنتی‌بیوتیک محرک رشد، در هفته اول، سوم و چهارم پرورش با مصرف عصاره تره کوهی (5/0 درصد) و در هفته دوم پرورش در گروه آزمایشی 3/0 درصد عصاره تره کوهی در مقایسه با گروه آزمایشی آنتی‌بیوتیک محرک رشد فسفوفلاوومایسین به‌دست آمد (05/0P≤). گروه‌های مختلف آزمایشی بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک، اوزان لاشه و تولید آنتی‌بادی علیه بیماری‌های آنفولانزا و نیوکاسل مؤثر نبودند (05/0P≥). فراسنجه‌های بیوشیمیایی گلوکز، کلسترول، تری‌گلیسرید، HDL، LDL، آلبومین، پروتئین کل و AST خون تحت ‌تأثیر گروه‌های آزمایشی قرار نگرفتند (05/0P≥). با این وجود،گروه‌های تغذیه شده با عصاره تره کوهی (3/0 و 5/0 درصد) به صورت معنی‌داری سطح سرمی ALT و ALP را در مقایسه با گروه آنتی‌بیوتیک محرک رشد افزایش دادند (05/0P≤). بر اساس یافته‌های این مطالعه، مصرف عصاره اتانولی تره کوهی (5/0 درصد) بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی به‌صورت معنی‌داری مؤثر بوده و بر صفات لاشه، ایمنی، بیوشیمیایی خون اثر معنی‌داری نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌بیوتیک محرک رشد، ایمنی، جوجه گوشتی، عصاره تره کوهی،

عنوان انگلیسی The Effect of Ethanolic Extract of Leek (Allium ampeloprasum L) on Yield, Immune Status, and Blood Biochemical Parameters of Broilers
چکیده انگلیسی مقاله This study aimed to compare experimental treatments containing Leek extract with Phosphoflavomycin growth-promoter antibiotic using 160 Ross-308 day-old chicks in a completely randomized design manner with 4 experimental treatments, 4 replicates, and 10 chicks per replicate for 42 days. Treatments consisted of 1) control group (basal diet); 2) basal diet with Phosphoflavomycin antibiotic growth promoter (0.04%); 3) basal diet with 0.3% Leek ethanolic extract; and 4) basal diet with 0.5% Leek ethanolic extract (P≤0.05). Feed intake, feed conversion ratio, visceral weights, antibody production against Influenza and Newcastle diseases, biochemical parameters of Glucose, Cholesterol, Triglyceride, HDL, LDL, Albumin, Total Protein, and AST were not affected by different treatments (P≥0.05). However, both groups fed Leek extract (0.3% and 0.5% of diet) increased serum levels of liver enzymes of ALT and ALP significantly, compared with Phosphoflavomycin growth promoter (P≤0.05). Based on the findings of the current study, it can be concluded that consumption of Leek ethanolic extract (0.5% of the diet) showed a significant enhancement on the body weight of broilers, with no impact on visceral weights, immune status, and blood biochemical indices.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آنتی‌بیوتیک محرک رشد, ایمنی, جوجه گوشتی, عصاره تره کوهی

نویسندگان مقاله مریم شاه کرمی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

میلاد منافی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

میثم عباسی |
کارشناس ارشد تغذیه طیور و کارشناس مشاور سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_125560_47fd3333b821d6911394f928752c4b57.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات