این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۲، صفحات ۶۹-۸۲
عنوان فارسی
مقایسه اثرات نانوسلنیوم و سلنیتسدیم بر عملکرد و وضعیت آنتیاکسیدانی جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار به مدت 5 هفته انجام شد. تیمارهای آزمایشی 1- جیره پایه بدون افزودنی و شرایط دمایی طبیعی (شاهد منفی) 2- جیره پایه بدون افزودنی و شرایط تنش گرمایی (شاهد مثبت) 3- جیره پایه + 18/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنیت سدیم و شرایط دمایی طبیعی 4- جیره پایه + 18/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنیت سدیم و شرایط تنش گرمایی 5- جیره پایه + 18/0 میلیگرم در کیلوگرم نانوسلنیوم و شرایط دمایی طبیعی و 6- جیره پایه + 18/0 میلیگرم در کیلوگرم نانوسلنیوم و شرایط تنش گرمایی بودند. نتایج نشان دادند که در شرایط دمایی طبیعی، نانوسلنیوم در مقایسه با سلنیت سدیم سبب کاهش مصرف خوراک شد ولی در شرایط دمایی تنش گرمایی، نانوسلنیوم و سلنیت سدیم هر دو در مقایسه با تیمار شاهد سبب افزایش مصرف خوراک شدند (01/0P<). نتایج ضریبتبدیل غذایی نیز نشان دادند که بیشترین و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تمام دورههای پرورش به ترتیب مربوط به شاهد در شرایط تنش گرمایی (شاهد مثبت) و نانوسلنیوم در شرایط دمایی طبیعی بود(01/0P<). بیشترین و کمترین غلظت مالون دیآلدئید، آسپارتات ترانس آمیناز و آلانینترانس آمیناز، سرم خون به ترتیب در تیمار شاهد در شرایط تنش گرمایی و تیمار حاوی نانوسلنیوم در شرایط دمایی طبیعی، مشاهده شد. نتایج مطالعه نشان دادند که استفاده از نانوسلنیوم در شرایط تنش گرمایی در جیره جوجههای گوشتی موجب بهبود ضریب تبدیل غذایی، افزایش رشد و افزایش آنزیمهای مهارکننده اکسیداسیون سلولی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجههایگوشتی، نانوسلنیوم، سلنیتسدیم، تنشحرارتی،
عنوان انگلیسی
Comparison the Effects of Nano-selenium and Sodium Selenite on Production traits and Antioxidant Status in Broiler Chickens under Thermal Stress Conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In this research total of 288 one- day old Ross 308 broiler chickens were used in a completely randomized design with 6 treatments and four replications for 5 weeks. The experimental treatments included 1) Basal diet without additive and normal temperature conditions (negative control) 2) Basal diet without additive and heat stress conditions (positive control) 3) Basal diet with 0.18 mg/kg sodium selenite and normal temperature conditions 4) Basal diet with 0.18 mg/kg sodium selenite and heat stress conditions 5) Basal diet with 0.18 mg/kg nano-selenium and normal temperature conditions and 6) Basal diet with 0.18 mg/kg nano-selenium and heat stress conditions. The results showed that in normal temperature conditions, nano-selenium caused decrease in feed intake in comparison to sodium selenite however in heat stress conditions, both nano-selenium and sodium selenite increased feed intake when compared with control treatment (P< 0.01). Also, the results of feed conversion ratio showed that the highest and lowest feed conversion ratios in all rearing periods were related to the control in heat stress conditions and nano-selenium under normal temperature conditions, respectively (P< 0.01). The highest and lowest blood serum malondialdehyde, aspartate transaminase and alanine transaminase, concentrations were observed in control treatment under heat stress conditions and treatment containing nano-selenium in normal temperature conditions, respectively. Generally the results of the present study showed that the utilization of nano-selenium in heat stress conditions in diet of broiler chickens improved feed conversion ratio, increased growth and increased cellular oxidation inhibitory enzymes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جوجههایگوشتی, نانوسلنیوم, سلنیتسدیم, تنشحرارتی
نویسندگان مقاله
جواد کرم وند |
دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران
منصور احمدی |
استادیار گروه علوم دامی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران
یحیی محمدی |
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
محمد شمس الهی |
استادیارگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_125562_73280c8a072e6227da2b6d798cf57418.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات