این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۴، شماره ۱۳۲، صفحات ۸۳-۹۸

عنوان فارسی مقایسه عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌ها و بزغاله‌های پرواری با جیره‌های حاوی سطوح مختلف عصاره آویشن
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح مختلف عصاره آویشن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌ها و بزغاله‌های پرواری بود. برای این منظور 15 راًس بزغاله 3 ماهه با میانگین وزن اولیه 2/1± 3/17 کیلو‌گرم و 15 راًس بره 3 ماهه از نژاد دالاق با میانگین وزن اولیه 5/1± 4/21 کیلو‌گرم به‌طور تصادفی با یکی از 3 جیره: 1) بدون عصاره آویشن، 2) 250 میلی‌لیتر عصاره آویشن، 3) 500 میلی‌لیتر عصاره آویشن به مدت 84 روز و به‌صورت انفرادی تغذیه شدند. نتایج آزمایش نشان داد سطوح مختلف عصاره آویشن اثر معنی‌داری بر افزایش وزن روزانه و خوراک مصرفی در کل دوره در هر دو گونه داشت، به‌نحوی‌که در دام‌های تغذیه شده با 250 میلی‌‌لیتر عصاره آویشن نسبت به سایر تیمار‌ها بیشتر بود. و تیمار حاوی 500 میلی‌لیتر عصاره آویشن کمترین افزایش وزن، وزن نهایی و خوراک مصرفی را در کل دوره پرورش داشت. همچنین بره‌ها نسبت به بزغاله‌ها به‌طور معنی‌داری افزایش وزن بهتر و مصرف خوراک بیشتری داشتند . همچنین عصاره آویشن قابلیت هضم ماده آلی و NDF را کاهش و قابلیت هضم ماده خشک را افزایش داد. در کل نتایج نشان داد بهترین سطح استفاده از عصاره آویشن در جیره بره‌ها و بزغاله‌های پرواری 250 میلی‌لیتر بود و در این سطح بهترین عملکرد رشد به‌دست آمد. همچنین بره‌ها نسبت به بزغاله‌ها بیشتر تحت تاثیر عصاره آویشن قرار گرفتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بره پرواری، بزغاله پرواری، عصاره آویشن، عملکرد رشد، قابلیت هضم،

عنوان انگلیسی Compare performance and nutrient digestibility of fattening lambs and kids using different levels of thyme extract
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the effect of different levels of thyme (Thymus vulgaris) extract on growth performance, feed intake, daily weight gain and digestibility of nutrients in fattening lambs and kids. For this purpose, 15 goat kids (average initial BW of 17.3 ± 1.2 Kg, 3 month- old) and 15 Dalagh lambs (average initial BW of 21.4 ± 1.5 Kg, 3 month- old) were randomly assigned to 3 dietary treatments: 1) control (without thyme extract), 2) supplemented with 250 ml thyme extract, 3) supplemented with 500 ml thyme extract. Animals were kept in individual pens with self-mangers for 84 days. Experimental results showed that different levels of thyme extract had a significant effect on daily weight gain and feed intake throughout the period in both species, so that in animals fed 250 ml of thyme extract was higher than other treatments (P < 0.0001). Dietary treatments containing 500 ml of thyme extract had the lowest weight gain and final weight and feed intake throughout the period. Also, lambs had better weight gain and more food intake than kids. Thyme extract reduced the digestibility of organic matter and NDFand increased the digestibility of dry matter (P < 0.0001) and the effect of the species on nutrient digestibility was not significant.Overall, the results showed that the best level of thyme extract in animals diets was 250 ml, and at this level the best growth performance was achieved. The lambs were also more affected by the thyme extract than the kids.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بره پرواری, بزغاله پرواری, عصاره آویشن, عملکرد رشد, قابلیت هضم

نویسندگان مقاله صفورا شه روان |
دانشجوی دکتری-گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

تقی قورچی |
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

بهروز دستار |
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

عبدالحکیم توغدری |
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

مختار مهاجر |
استادیار مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی گرگان


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_125563_e052badcac891a583ca1d9e6a85903d7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات