این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۲، صفحات ۹۹-۱۱۰
عنوان فارسی
بررسی اثر سلنیت- سدیم و سلنو-متیونین بر عملکرد مرغهای تخمگذار و خصوصیات آنتی-اکسیدانی تخممرغ
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به منظور بررسی اثر استفاده از مکمل سلنیوم آلی و غیرآلی بر عملکرد مرغهای تخمگذار، صفات کیفی و پراکسیداسیون زرده و سفیده تخم مرغ انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 300 قطعه مرغ تخمگذار سویه های-لاین (W-36) از سن 23 تا 35 هفتگی با 5 تیمار و 6 تکرار و 10 قطعه مرغ تخمگذار در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار یک یا شاهد (جیره پایه فاقد سلنیوم). تیمار دوم سلنیت-سدیم 5/0 (جیره پایه+ 5/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنیت- سدیم)، تیمار سوم سلنیت-سدیم1 (جیره پایه+ 1 میلیگرم در کیلوگرم سلنیت- سدیم)، تیمار چهارم سلنو-متیونین5/0 (جیره پایه+ 5/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنو- متیونین) و تیمار پنجم سلنو-متیونین1 (جیره پایه+ 1 میلیگرم در کیلوگرم سلنو- متیونین) بود. نتایج نشان داد تیمارهای آزمایشی تأثیر معنیداری بر وزن تخممرغ، توده وزنی، درصد تولید، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراکی و خصوصیات زرده و سفیده تخممرغ نداشت (05/0P). نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر نشان داد در بین منابع سلنیوم، 1 میلیگرم در کیلوگرم سلنو- متیونین به شکل موثرتری سبب کاهش پرکسیداسیون چربیها و افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی شده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سلنیوم آلی، سلنیوم غیرآلی، فعالیت آنتی اکسیدانی و مرغ تخمگذار،
عنوان انگلیسی
Evaluation of the effect of selenite-sodium and seleno-methionine on laying hens' performance and antioxidant properties of eggs
چکیده انگلیسی مقاله
This study was performed to investigate the effect of organic and inorganic selenium supplementation on laying hens' performance, quality traits and peroxidation of egg yolks and whites. The experiment was carried out in a completely randomized design with 300 laying hens (W-36) from 23 to 35 weeks of age with 5 treatments and 6 replications and 10 laying hens in each replication. Experimental treatments include: treatment one or control (basic diet without selenium), The second treatment of 0.5 selenite-sodium (base diet+0.5 mg/kg selenite-sodium), the third treatment selenite-sodium 1 (basic diet+1mg/kg selenite-sodium), the fourth treatment selenium-methionine 0.5 (basal diet + 0.5 mg/kg seleno-methionine) and the fifth treatment was seleno-methionine 1 (basal diet +1 mg/kg seleno-methionine). The results showed that experimental treatments had no significant effect on egg weight, weight mass, production percentage, feed intake, feed conversion ratio and egg yolk and egg white characteristics (P< 0.05). Peroxidation of egg yolk and egg white fats in 1 mg/kg seleno-methionine treatment showed the lowest rate compared to other experimental treatments (P< 0.05). The results of the present study showed that among the sources of selenium, 1 mg/kg of selenium-methionine more effectively reduced the peroxidation of fats and increased antioxidant activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سلنیوم آلی, سلنیوم غیرآلی, فعالیت آنتی اکسیدانی و مرغ تخمگذار
نویسندگان مقاله
زهرا تهامی |
دانشجو دکتری تغذیه دام گروه تغذیه دام و طیور دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
بهروز دستار |
استاد گروه تغذیه دام و طیور دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
احسان اسکوییان |
استادیار بیوتکنولوژی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی. مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شرق و شمال شرق (مشهد).
سید رضا هاشمی |
استاد گروه ژنتیک و اصلاح و فیزیولوژی دام و طیور دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_125564_0c86ff58e714306f92189eb764ade9da.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات