این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۱، صفحات ۳-۱۶
عنوان فارسی
تأثیر افزودن محتویات شکمبهای خشک شده بر عملکرد و فراسنجههای خونی گاوهای شیرده هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر افزودن محتویات شکمبهای خشک شده بر عملکرد، تولید، ترکیبات شیر و فراسنجههای خونی در گاوهای شیرده هلشتاین از 12 رأس گاو شیرده هلشتاین با متوسط تولید روزانه 3±25/36 کیلوگرم و روزهای شیردهی 6 ± 111 در یک طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار و شش تکرار استفاده شد. تیمارها شامل تیمار شاهد (جیره پایه، بدون استفاده از محتویات شکمبهای خشک شده) و تیمار آزمایشی (جیره شاهد همراه با جیره حاوی 60 گرم محتویات شکمبهای خشک شده در روز) بودند. گاوها در جایگاه انفرادی نگهداری شده و با جیره کاملاً مخلوط و در حد اشتها تغذیه شدند. نتایج نشان دادند که افزودن محتویات شکمبهای خشک شده تأثیر آماری معنیداری بر مصرف خوراک در گاوهای شیری هلشتاین در مقایسه با گروه شاهد نداشت. میزان تولید شیر به طور معنیداری در گاوهای تغذیه شده با محتویات شکمبهای خشک شده در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت (05/0>P). همچنین، مکمل نمودن محتویات شکمبهای خشک شده درصد چربی شیر را به طور معنیداری افزایش داد (01/0>P). مکمل نمودن محتویات شکمبهای خشک شده در جیره منجر به افزایش معنیدار گلوکز،کلسیم و فسفر سرم خون (05/0>P) و نیز کاهش معنیدار نیتروژن اورهای خون شد (05/0> .(Pهمچنین، افزودن محتویات شکمبهای خشک شده در جیره منجر به افزایش معنیدار لیپوپروتئین با چگالی بالا در سرم خون گاو شد (05/0> .(P بر اساس نتایج این آزمایش، استفاده از 60 گرم محتویات شکمبهای خشک شده در جیره گاوهای شیری احتمالاً بهبود عملکرد را در پی خواهد داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهای چرب غیر استریفیه، ترکیبات شیر، تولید شیر، راندمان خوراک، نیتروژن اورهای خون،
عنوان انگلیسی
The effect of adding dried rumen contents on the performance and blood parameters of Holstein dairy cows
چکیده انگلیسی مقاله
To investigate the effect of adding dried rumen contents on performance, production, milk composition and blood parameters in Holstein dairy cows, twelve Holstein dairy cows with average daily milk production of 36.25±3Kg and 111±6 days in milk in a completely randomized design with two treatments and 6 replicates were used. Treatments included control (basal diet; no dried rumen contents) and experimental treatments (control diet with 60 grams of dried rumen contents per day).. The cows were kept in individual pens and fed a total mixed ration ad libtium. The results showed that the addition of dried rumen contents in the diet had no significant effect on feed consumption in Holstein dairy cows co+9[[3+pared to the control group. Milk production was significantly increased in cows fed rumen-dried contents compared to the control group (P < 0.05). Also, supplementation of dried rumen contents significantly increased milk fat percentage (P < 0.01). Supplementation of dried rumen contents in the diet resulted in a significant increase in blood glucose, calcium and phosphorus levels (P < 0.05) and a significant decrease in blood urea nitrogen (P < 0.05). Also, increasing the content of dried rumen in the diet led to a significant increase in high-density lipoprotein in cow's blood serum (P < 0.05). According to the results of this experiment, the use of 60 g of dried rumen content in dairy cows is likely to improve performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسیدهای چرب غیر استریفیه, ترکیبات شیر, تولید شیر, راندمان خوراک, نیتروژن اورهای خون
نویسندگان مقاله
فریبا رضائی سرتشنیزی |
دانش آموخته دکترای علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی-اردبیل- ایران.
مهدی بابائی |
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.
مائده حاجیان |
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_124913_62412a10c93f2d7db9a41097745b0690.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات