این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۴، شماره ۱۳۱، صفحات ۴۹-۶۴

عنوان فارسی اثرات هم‌افزائی و زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک بومی درحضور عصاره‌های گیاهی و تعیین پایین‌ترین غلظت کشنده در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام تحقیق، بررسی پتانسیل ضدباکتریایی باکتری های پروبیوتیک بومی وعصاره های الکلی گیاهی شامل بابونه، رازیانه، نعناع فلفلی وآویشن، علیه چندین باکتری بیماری زا بود. باکتری های لاکتوباسیلوس کازئی (TA0021)، لاکتوباسیلوس پلانتاروم(TA0028,TA0026)، لاکتوباسیلوس روتری(TA0034)، انتروکوکوس فاسیوم (TA0033) و پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی(TA0049,TA00170) به عنوان باکتری های پروبیوتیک واستاندارد و اشریشیا کولی، سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس به عنوان باکتری های بیماری زا مورد بررسی قرارگرفتند. اثر ضدمیکروبی جدایه های ذکرشده وعصاره های الکلی گیاهی در برابرباکتری های بیماری زای مذکور با استفاده از روش حفره ای یا انتشاردرچاهک انجام شد. اثرات هم افزائی مخلوط باکتری های پروبیوتیک و رقت های مختلف عصاره های گیاهی (1:10، 1:100 و 1:1000) علیه باکتری های ذکر شده نیزمورد بررسی قرارگرفت. زنده مانی باکتری های پروبیوتیک منتخب در حضور غلظت های مختلف عصاره های گیاهی بعد از 24، 48 تا 72 ساعت تعیین ودرصد زنده مانی محاسبه گردید.کم ترین غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره ها بر علیه بیماری زاها با استفاده از روشMicrodilution assay تعیین شد. همچنین، درصد زنده مانی باکتری های پروبیوتیک درحضورغلظت های مختلف عصاره ها محاسبه گردید. مقدار MIC به عنوان حداقل غلظت عصاره برای ممانعت ازرشد ارگانیسم های مورد آزمایش، گزارش شد. تمام آزمایش ها در سه تکرار و 63 تیمارانجام شدند و نتایج با استفاده ازنرم افزار SAS، مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده، باکتریهای پروبیوتیک در مجاورت غلظت های مختلف عصاره ها، زنده مانی بالای70% را نشان دادند(P< 0/05). به طورکلی، باکتریهای پروبیوتیک بومی وعصاره‌های گیاهی، عوامل ضدمیکروبی قوی می باشند
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فعالیت ضدمیکروبی، عصاره های گیاهی، پاتوژن، فعالیت هم افزائی، میکروارگانیسم های مفید،

عنوان انگلیسی Synergistic Effects and Viability of Indigenous Probiotic Bacteria in the Presence of Herbal Extracts and Evaluations of their Minimum Inhibitory Concentrations in invitro Conditions
چکیده انگلیسی مقاله The aim of the research was to investigate the antibacterial potential of local isolates of probiotic bacteria in the presence of herbal extracts including Chamomile (Matricaria chamomilla), Fennel (Foeniculum vulgare), Peppermint (Mentha piperita) and thyme (thymus vulgaris). Lactobacillus casei(TA0021), L. plantarum(TA0028,TA0026), L.reuteri(TA0034), Enterococcus faecium(TA0033) and Pediococcus acidilactici(TA0049,TA00170) were used as probiotic bacteria, while standard strains of Escherichia coli, Salmonella typhimurium and Salmonella enteriditis were used as indicator organisms. The antibacterial activity of the mentioned probiotic isolates and the herbal extracts against the selected pathogens were examined by agar well diffusion method. The synergistic effect of the mix of probiotic bacteria and different herbal extracts(1:10,1:100 and 1:1000) were also studied. The viability and synergistic inhibitory effect of the selected probiotic bacteria in the presence of different concentrations of herbal extracts were determined after 24, 48 and 72 hours. In order to determine the minimum inhibitory concentrations (MIC), herbal extracts were serially diluted and their effect on fixed concentrations of the indicator organism was measured by microdilution assay. Similarly, the survival percentage of probiotic bacteria in the presence of different concentrations of the herbal extract was determined. MIC values were recorded as the lowest concentration of extract that was able to inhibit the growth of the pathogens. All experiments were performed in triplicate and results analyzed statistically(Using the SAS Software). According to the results the probiotic bacteria in the presence of different concentrations of the extracts was above 70%(P< 0/05). Overall, the locally isolated probiotic bacteria with herbal extracts are strong antibacterial agents.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله فعالیت ضدمیکروبی, عصاره های گیاهی, پاتوژن, فعالیت هم افزائی, میکروارگانیسم های مفید

نویسندگان مقاله ملیحه حاجی قاسمی |
بخش تحقیق و توسعه، شرکت بیوتکنولوژی، فناوری زیستی طبیعت گرا، کرج، ایران

نرگس واسجی |
عضو هیئت علمی بخش پژوهشهای بیوتکنولوژی - مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور - سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مهدیه ایرانمنش |
دانش آموخته دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی

محمد امیر کریمی ترشیزی |
دانشیار، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس- تهران- ایران

ناهید مژگانی |
بخش بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_124916_2dedc9da4d59988d1db71cf43943d851.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات