این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۱، صفحات ۶۵-۷۸
عنوان فارسی
اثرات سطح علوفه یونجه و منبع غلات (جو و ذرت) بر عملکرد، فراسنجههای خونی و رشد اسکلتی برههای شیرخوار نژاد فراهانی
چکیده فارسی مقاله
تعداد 48 راس بره فراهانی با سن 10 روز (8/1 ± 8/6 کیلوگرم وزن بدن)در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی (12n = ؛ در هر تیمار شامل 6 بره نر و 6 بره ماده) با آرایش فاکتوریل 2 × 2 برای سطح علوفه یونجه (پایین، 10 درصد؛ یا بالا، 30 درصد ماده خشک) و منبع غلات (ذرت در مقابل جو) مورد استفاده قرار گرفتند. بنابراین، تیمارهای آزمایشی شامل دانه جو با سطح 10 درصد علوفه یونجه؛ دانه جو با سطح 30 درصد علوفه یونجه؛ دانه ذرت با سطح 10 درصد علوفه یونجه و دانه ذرت با سطح 30 درصد علوفه یونجه بودند. تمامی برهها دسترسی آزاد به آب و خوراک آغازین در طول اجرای آزمایش داشتند و در روز 60 آزمایش از شیر گرفته شدند... برههای دریافتکننده سطح پایین علوفه یونجه غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات (BHB) بالاتری در سرم برای روز 30 و 60 آزمایش داشتند (به ترتیب 01/0P < و 02/0P =). برههای دریافت کننده جیره-های بر پایه جو در مقایسه با ذرت دارای نیتروژن اورهای بالاتری در روز 60 آزمایش بودند. تیمارهای آزمایشی تاثیری بر خصوصیات رشد اسکلتی برههای شیرخوار در روز 30 و 60 آزمایشی نداشتند اما سطح بالای علوفه عرض کپل را در مقایسه با سطح پایین علوفه کاهش (01/0P <) داد. بطور کلی نتایج نشان داد که مکمل کردن علوفه یونجه در سطح بالا کاهش رشد برههای شیرخوار را در پی خواهد داشت. به هر حال، منبع غلات (جو در مقابل ذرت) تاثیری بر عملکرد برههای شیرخوار نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سطح علوفه، منبع غلات، بره های شیرخوار،
عنوان انگلیسی
Effects of alfalfa hay supplementation level and grain source (barley and corn) on performance, blood metabolites and skeletal growth characteristics of suckling Farahani lambs
چکیده انگلیسی مقاله
. Forty eight 10-d old Farahani neonatal lambs (6.8 ± 1.8 kg of body weight) were allocated (n = 12 lambs per treatment; 6 males and 6 females) in a randomized completely block design with 2 × 2 factorial arrangement including the factors of alfalfa hay (AH) supplementation level (low, 10%; or high, 30% on DM basis) and grain source (corn vs. barley). Hence, treatments were: (1) barley grain (BG) with 10 % of AH; (2) BG with 30 % of AH; (3) corn grain (CG) with 10 % of AH; and (4) CG with 30 % of AH. All lambs had ad libitum access to water and starter feed throughout the experiment. Further, no interaction was detected between forage supplementation level and grain source for starter intake, average daily gain (ADG) and feed efficiency. Lambs fed low level of AH had greater betahydroxy butyrate (BHB) concentration in serum on d 30 and 60 of the study (P < 0.01 and P = 0.02, respectively). Lambs received barley-based starters had greater blood urea nitrogen concentrations than corn-based diets on d 60 of the study. Treatments had no effect on skeletal growth characteristics of sucking lambs on d 30 and 60, however, high level of AH supplementation decreased (P < 0.01) hip width compared with low AH inclusion. In general, results showed that AH supplementation at high level could decrease growth performance; however, grain source had no effect on suckling lambs performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سطح علوفه, منبع غلات, بره های شیرخوار
نویسندگان مقاله
مریم سادات حسینی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک.
مهدی خدایی مطلق |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک.
مهدی میرزائی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_124917_86b84ffede5aa3b9220b36483f71327a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات