این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۴، شماره ۱۳۱، صفحات ۷۹-۸۸

عنوان فارسی بررسی اثر افزودن آنتی‌اکسیدان هایپوتائورین بر کاهش میزان پراکسیداسیون لیپید و بهبود فراسنجه‌های حرکتی اسپرم خروس طی انجماد و یخ گشایی
چکیده فارسی مقاله هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر آنتی‌اکسیدان ‌هایپوتائورین در سطوح 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میلی‌مولار در رقیق‌کننده لیک بر پایه لسیتین طی فرایند انجماد و یخ‌گشایی بر روی فراسنجه‌های حرکتی، درصد زنده‌مانی، یکپارچگی غشای پلاسمایی، میزان مالون‌دی‌آلدهید موجود در مایع‌منی و مورفولوژی اسپرم‌ها بود. بدین منظور نمونه‌های منی از 15 خروس به روش مالش پشتی-شکمی بافاصله‌ی دو بار در هفته جمع‌آوری شدند. پس از رقیق‌سازی و افزودن سطوح مختلفی از آنتی‌اکسیدان‌ها، نمونه‌ها در بالای بخار ازت منجمد شدند. پس از یخ‌گشایی، نمونه‌ها ازنظر پارامتر‌های عملکردی اسپرم مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که افزودن سطح 75/0 میلی‌مولار آنتی‌اکسیدان هایپوتائورین باعث افزایش معنی دار میزان تحرک پیش‌رونده، درصد تحرک کل، فراسنجه VCL، افزایش درصد زنده‌مانی و افزایش یکپارچگی غشای پلاسمایی نمونه‌ها نسبت به گروه کنترل شد و همچنین سطح 75/0 میلی‌مولارسبب کاهش معنی‌دار میزان مالون‌دی‌الدهید موجود در مایع منی شد و بالاترین میزان ازنظر این پارامترها در این سطح به دست آمد (P< 0.05). نتایج حاصل نشان داد که افزودن سطح بهینه از هایپوتائورین می‌تواند نقش محافظتی در برابر پراکسیداسیون لیپید داشته باشد و سبب بهبود فراسنجه‌های اسپرم خروس هنگام انجماد و یخ‌گشایی شود و آسیب‌های ناشی از تنش اکسیداتیو را کاهش دهد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلمات کلیدی تنش‌اکسیداتیو، هایپوتائورین، گونه‌های فعال اکسیژن،

عنوان انگلیسی The effect of adding hypotaurine antioxidant on reduction of lipid peroxidation and improving motility of Rooster sperm during freezing and thawing
چکیده انگلیسی مقاله The effect of adding hypotaurine antioxidant on reduction of lipid peroxidation and improving motility of Rooster sperm during freezing and thawingThe aim of the present study was to investigate the antioxidant effect of hypotaurine at levels of 0.25, 0.5, 0.75 and 1 mM in lecithin-based Lake extender during the freezing and thawing process on motility, survival, plasma membrane integrity, the amount of MDA in the semen and sperm morphology parameters. For this purpose, semen samples were collected from 15 roosters by by abdominal massage method twice a week. After diluting and addation of different levels of antioxidants, the samples were frozen on liquid nitrogen vapor. After thawing, the samples were evaluated for sperm performance parameters. Results indicated an increase in sperm velocity parameters, total motility, progressive motility, viability, membrane integrity by adding 0.75 mM/L hypotaurine antioxidant compared with the other groups (P< 0.05). Also, the level of 0.75 mM was significantly reduced (P < 0.05) in the amount of MDA in the semen and the highest level was obtained in terms of these parameters at this level. The results showed that adding the optimal level of hypotaurine could play a protective role against lipid peroxidation and improve the appearance of rooster sperm during freezing and thawing and reduce the damage caused by oxidative stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کلمات کلیدی تنش‌اکسیداتیو, هایپوتائورین, گونه‌های فعال اکسیژن

نویسندگان مقاله جمیله امامی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

حسین دقیق کیا |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

غلامعلی مقدم |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

بابک قاسمی پناهی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_124918_88ad8e5513154ca3167c4777aff215f1.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات