این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۱، صفحات ۸۹-۱۰۴
عنوان فارسی
تأثیر مکمل کراتین مونوهیدرات در جیرههای با سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، و برخی از فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش با هدف بررسی تأثیر سطوح درجهبندی کراتین مونوهیدرات در جیرههایی با سطوح مختلف پروتئین بر علکرد، خصوصیات لاشه، و برخی فراسنجههای خونی ، اجرا شد. تعداد 320 قطعه جوجه گوشتی یکروزه مخلوط نر و ماده سویهی راس 308 بهصورت فاکتوریل 4×2، با چهار سطح کراتین (صفر، 1/0، 3/0، 5/0 درصد)، و دو سطح پروتئین(احتیاجات سویهی راس 308 و 10 درصد بالاتر از احتیاجات)، 4 تکرار استفاده شد. خونگیری در سن 35 روزگی انجام شد. جهت بررسی خصوصیات لاشه، در انتهای آزمایش دو قطعه پرنده از هر تکرار بهصورت تصادفی انتخاب، توزین و کشتار شد. 10 درصد پروتئین بالاتر از احتیاجات افزایش وزن روزانه، وزن زنده، بازده لاشه، وزن نسبی کبد و سینه را افزایش، و ضریب تبدیل و چربی شکمی را کاهش داد(05/0 P). افزودن 3/0 و 5/0 درصد کراتین منوهیدرات به جیره، بازده لاشه و وزن نسبی سینه و ران را نسبت به سایر گروهها افزایش داد(05/0 P). سطوح پروتئین و کراتین تأثیری بر سلولهای ایمنی و تیتر نیوکاسل نداشت، با اینحال دادهها بیانگر افزایش عددی لنفوسیت، منوسیت و تیتر نیوکاسل و کاهش هتروفیل بود. غلظت کراتینین در خون پرندگان تغذیه شده با سطوح 3/0 و 5/0 درصد کراتین منوهیدرات بالاتر از جوجههای تغذیه شده با 1/0 درصد کراتین منوهیدرات و گروه شاهد بود(05/0 P). نتایج نشان داد علاوه بر اثرات مفید کراتین در سطوح بالا و 10 درصد پروتئین بالاتر از احتیاجات بر عملکرد و صفات لاشه، غلظت کراتینین خون افزایش میباید که احتمالاً میتواند منجر به بهبود عملکرد سیستم ایمنی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کراتین، پروتئین، خصوصیات لاشه، هماتولوژی، جوجههای گوشتی،
عنوان انگلیسی
Effect of creatine monohydrate supplementation in diets containing different protein levels on the performance, carcass characteristics and hematological parameters of the broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate the effect of graded creatine monohydrate levels on diets at different levels of protein on carcass characteristics and hematological parameters. A total of 320 Ross 308 one-day-old broilers were in the form of 2*4 factorials, with four levels of creatine (zero, 0.1, 0.3, 0.5%), and two levels of protein (requirements of Ross 308 and 10% higher), with four replicates, were used. Blood sampling was performed at 35 days of age. To investigate the carcass characteristics, at the end of the experiment two birds at each replicate were randomly selected, weighed and slaughtered. 10% higher protein requirement increased daily weight gain, live weight, carcass yield, relative liver, and breast weight, and decreased feed conversion ratio and abdominal fat (P< 0.05). Adding 0.3% and 0.5% creatine monohydrate to the diet increased live weight, carcass yield and relative weight of breast and thigh compared to other groups (P< 0.05). Protein and creatine levels had no effect on immune cells and Newcastle titer; however, the data indicated a numerical increase in lymphocyte, monocyte and Newcastle titer and a decrease in heterophil. Creatinine concentration in the blood of birds fed with 0.3 and 0.5% creatine monohydrate was higher than broilers fed with 0.1% creatine monohydrate and control group (P< 0.05). The results showed that moreover the beneficial effects of creatine at high levels and 10% higher protein requirements on growth performance and carcass traits, blood creatinine concentrations should be increased which could potentially improve immune system function.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کراتین, پروتئین, خصوصیات لاشه, هماتولوژی, جوجههای گوشتی
نویسندگان مقاله
ارسلان نباتی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
سید داود شریفی |
دانشیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
شکوفه غضنفری |
دانشیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
وحید محمدی |
دانشجوی دکتری، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_124919_8110f6f50fdcc37ffe964f9b7d60e681.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات