این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۴، شماره ۱۳۱، صفحات ۱۳۳-۱۵۰

عنوان فارسی اثر عصاره گیاه خرفه بر عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون، پاسخ ایمنی و ریخت شناسی ژژنوم جوجه‌ گوشتی در شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره گیاه خرفه بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، پاسخ ایمنی، شاخصهای بیوشیمیایی خون و ریخت‌شناسی روده درجوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی بود. در این آزمایش از تعداد 200 قطعه جوجه یک‌روزه نر سویه راس 308 درقالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار استفاده شد. گروه‌های آزمایشی شامل: شاهد منفی (بدون تنش گرمایی)، چهار گروه تحت تنش گرمایی با سطوح صفر(شاهد مثبت)، 250 ،500 و 750 میلی‌گرم عصاره گیاه خرفه در کیلوگرم جیره تغذیه شدند. نتایج نشان داد عصاره خرفه مصرف خوراک و وزن بدن را نسبت به گروه شاهد افزایش داد(05/0>P) جوجه‌های تحت تنش گرمایی تغذیه شده باعصاره خرفه ضریب تبدیل خوراک پایین‌تری نسبت به گروه شاهد مثبت نشان دادند(05/0>P). عصاره خرفه بر وزن نسبی اجزای لاشه شامل سینه، ران، طحال، صفرا، پانکراس و چربی شکمی اثر نداشت. ولی عصاره خرفه باعث کاهش وزن نسبی قلب و کبد در مقایسه با شاهد مثبت گردید و وزن نسبی بورس در جوجه‌های تغذیه‌شده با عصاره خرفه در مقایسه با شاهد بالاتر بود(05/0>P). عصاره خرفه باعث افزایش عیار پادتن تام بر ضد گلبول قرمز گوسفندی شد. استفاده از عصاره خرفه، بر غلظت آلبومین و پروتئین تام خون جوجه گوشتی اثر نداشت ولی کمترین غلظت کلسترول، تری‌گلیسرید، LDLو بالاترین غلظت HDL خون در جوجه‌های گوشتی تغذیه‌شده با سطح 750 عصاره خرفه در مقایسه با شاهد بود. میزان فعالیت آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز در دوره تنش گرمایی در مقایسه با شاهد مثبت کاهش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ارتفاع پرز، خرفه، فعالیت آنزیم آلانین آمینوترنسفراز، کلسترول، ضریب تبدیل،

عنوان انگلیسی Effect of Portulaca oleracea L. extract on growth performance, blood biochemical indices, immune response and jejunal morphology of broiler chickens reared at heat stress
چکیده انگلیسی مقاله This study was to investigate the effect of Portulaca oleracea L. extract(POE) on performance, carcass characteristics, immune response, blood indices and intestinal morphology in broilers under heat stress. 200 Ross 308 single-day-old chicks were used in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replications and 10 chicks. Experimental groups were: negative control (no heat stress), four groups under heat stress (positive control), 250, 500 and 750mg of POE per kg diet. Results showed that using POE increased feed intake and body weight compared to the control (P < 0.05). Chicks fed POE had lower feed conversion ratio than positive control group (P< 0.05). Addition of POE to broiler diet had no effect on relative weight of carcass components including breast, thigh, spleen, bile, pancreas and abdominal fat. The POE reduced the relative weight of heart and liver compared to the positive control and the relative weight of bursa was higher in the chicks fed the POE (P< 0.05). The POE increased total antibody titer against sheep red blood cells. Using the POE in broiler diet had no effect on plasma concentration albumin and protein, but the lowest concentration of cholesterol, triglyceride, LDL and highest HDL were observed broilers fed 750 POE. The activity of alkaline phosphatase, alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase and lactate dehydrogenase enzymes decreased during heat stress compared to negative control. POE increased villus height and absorption area compared to control(P< 0.05). It is concluded that using POE reduced plasma concentration of cholesterol, LDL, and plasma MDA in broilers under heat stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ارتفاع پرز, خرفه, فعالیت آنزیم آلانین آمینوترنسفراز, کلسترول, ضریب تبدیل

نویسندگان مقاله مهدی کاظمی شورغین |
دانش‌آموخته، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

سید جواد حسینی واشان |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

مسلم باشتنی |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

محسن مجتهدی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_124922_dcd8dd8b8d55337f9ea4e7a5f302c9a1.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات