این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۴، شماره ۱۳۱، صفحات ۱۵۱-۱۶۶

عنوان فارسی ارزش غذایی سیلاژ تفاله پرتقال همراه با کاه گندم و اوره به روش درون تنی و برون تنی
چکیده فارسی مقاله تفاله پرتقال همراه با کاه گندم و اوره در سه فرمول شامل؛ 1) مخلوط تفاله پرتقال با کاه گندم به‌ترتیب با نسبت 90 و 10 درصد وزنی، 2) فرمول اول بعلاوه 5گرم اوره در کیلوگرم وزن تر، 3) فرمول اول بعلاوه 10گرم اوره در کیلوگرم وزن تر، در کیسه‌های پلاستیکی 40 کیلویی. پس از گذشت سه ماه، از سیلاژها نمونه‌برداری شد. ترکیب شیمیایی و تخمیرپذیری آزمایشگاهی نمونه‌ها با روش آزمون گاز تعیین شد. قابلیت هضم درون تنی سیلاژها بر روی گوسفند، به‌همراه خوراک پایه (مخلوط یونجه و کاه) تعیین شد. pH سیلاژها به‌ترتیب 59/3، 74/3 و 71/3 بود که تفاوت معنی داری بین آن‌ها وجود داشت. پروتئین خام و نیتروژن آمونیاکی با افزودن اوره افزایش یافت (05/0> P). میزان گاز تولیدی و نیز فراسنجه‌های تولید گاز، بین سیلاژها مشابه بود. قابلیت هضم درون تنی ماده خشک، ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و انرژی قابل متابولیسم بین جیره‌های آزمایشی و نیز سیلاژها مشابه بود، به‌جز این که قابلیت هضم پروتئین در جیره‌های سیلاژ حاوی اوره افزایش نشان داد (05/0> P). مصرف ماده خشک سیلاژ در مقایسه با جیره پایه تمایل به افزایش داشت. میزان ادرار روزانه دام‌ها، با تغذیه سیلاژ حاوی یک درصد اوره افزایش نشان داد و pH ادرار نیز بالاتر بود (05/0> P) اما جیره‌های آزمایشی اثر معنی داری بر pHشکمبه نداشتند. به‌طور کلی با تهیه مخلوطی از تفاله پرتقال و کاه و افزودن 5/0 تا یک درصد اوره می‌توان سیلاژی تهیه نمود که ارزش غذایی معادل مخلوط یونجه و کاه اما با پروتئین بالاتر داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ارزش غذایی، تفاله پرتقال، سیلاژ،

عنوان انگلیسی Nutritive value of citrus pulp ensiled with wheat straw and urea, using in vitro and in vivo methods
چکیده انگلیسی مقاله Fresh citrus pulp (FCP) was mixed with wheat straw (WS) 90:10 and ensiled in three treatments 1) 0.0% urea, 2) 0.5% urea and 3) 1% urea, using 40 kg nylon bags. After three months of ensiling, silos were evaluated and sampled for chemical analysis and in vitro gas test. In vivo digestibility and intake of the silages were determined in sheep nutrition along with basal diet (Alfalfa hay+WS+barley ground). Dry matter (DM) ranged 19.32 to 21.15% and pH 3.59 to 3.74 in silages. Crude protein and NH3-N were increased (P< 0.05) in silages contained urea. There were no significant differences between silages for gas production. The in vivo digestibility of DM, OM and NDF, and ME were similar between the basal diet and the experimental diets as well as the experimental silages. However, digestibility of CP was increased in silages contained 0.5 and 1% urea (P< 0.05). An increasing trend was observed for DM intake where the animals received ad-libitum silages than the basal diet. Daily urine weight and urine pH was increased (P< 0.05) when the animals fed 1% urea silage, comparison to the other diets but, ruminal pH was not affected by the treatments. Finally, it is concluded that ensiling of FCP plus WS to provide a mixture with optimum DM content may be an appropriate method of preserving and using of this by product in ruminant nutrition. In addition, deficiency of CP could be compensated by addition of proper amount of urea.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ارزش غذایی, تفاله پرتقال, سیلاژ

نویسندگان مقاله حسن فضائلی |
استاد موسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

رامین علیوردی‌نسب |
کارشناس پژوهشی، موسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

عباس سرمدی |
کارشناس پژوهشی، موسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

افشین همتی |
کارشناس پژوهشی، موسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_124923_067fa72b159c4a2f2b983573c2dd3604.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات