این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۴، شماره ۱۳۰، صفحات ۸۹-۱۰۸

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین جیره بر عملکرد رشد ، بازده استفاده از انرژی و پروتئین و پاسخ سیستم ایمنی جوجه های گوشتی سویه راس ۳۰۸
چکیده فارسی مقاله برای ارزیابی اثرات سطوح مختلف انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین جیره بر عملکرد رشد، بازده استفاده از انرژی و پروتئین و پاسخ سیستم ایمنی جوجه های گوشتی، 640 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب آزمایش فاکتوریل 2×2×2 با طرح پایه کاملاً تصادفی شامل 8 تیمار، 4 تکرار 20 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که افزایش سطح انرژی و پروتئین جیره تأثیر معنی داری بر ضریب تبدیل غذایی نداشت (0.05< p) ولی موجب کاهش بازده استفاده از پروتئین (0.01>P) در هفته دوم و ششم شد. افزایش انرژی با سطح کمتر پروتئین (22 درصد) تا سن 21 روزگی موجب کاهش مصرف انرژی و پروتئین گردید و سپس با افزایش سطح پروتئین (24 درصد) تا سن 42 روزگی منجر به افزایش مصرف انرژی و پروتئین شد. ضریب تبدیل غذایی در جوجه های نر با افزایش سطح انرژی جیره، بهبودی جزئی یافت ولی مصرف انرژی و پروتئین اندکی بیشتر بود و ماده ها در سن 35 روزگی بازده انرژی و پروتئین بالاتری داشتند. با افزایش سطح انرژی جیره، تیتر آنتی بادی بر علیه SRBC افزایش یافت. غلظت HDL و وزن قلب در نرها بیشتر بود. افزایش انرژی موجب دفع بیشتر نیتروژن شد و با سطح بالاتر پروتئین (24 درصد) موجب کاهش وزن روده گردید. بنابراین افزایش انرژی و پروتئین تا هفته سوم و سپس کاهش پروتئین تا انتهای دوره جهت مصرف بهینه انرژی و پروتئین و بهبود بازده استفاده از انرژی و پروتئین توصیه می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انرژی، عملکرد، بازده انرژی و پروتئین، پاسخ ایمنی، جوجه گوشتی،

عنوان انگلیسی Effects of different levels of dietary metabolizable energy and protein on growth performance, energy and protein efficiency ratios and immunity system response of Ross 308 broilers
چکیده انگلیسی مقاله In order to investigate the effects of different levels of dietary metabolizable energy (ME) and protein (CP) on growth performance, energy efficiency ratio (EER), protein efficiency ratio (PER), and immunity system response of broilers, a total of 640 Ross 308 broilers were used in a 2×2×2 factorial arrangement with completely randomized design including 8 treatments, 4 replication and 20 chicks in each replication. The increasing of ME with lower level of CP (22%) decreased ME and CP intakes up to 21 day of age and then the rising of CP level (24%) increased ME and CP intakes up to 42 day of age. The FCR of males improved inconsiderably by increasing of dietary ME level but the ME and CP intakes were slightly higher and females had higher EER and PER at 35 day of age. The antibody titer against SRBC enhanced by increasing of dietary ME level. The concentration of HDL and heart weight were higher in males. Enhancing of ME led to an increase in nitrogen excretion and higher protein level (24%) caused decrease in intestine weight. Therefore, the increasing of ME and CP up to the 3rd week and then the decreasing of CP up to the end of production period is recommended to optimize ME and CP intakes and improving EER and PER.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله انرژی, عملکرد, بازده انرژی و پروتئین, پاسخ ایمنی, جوجه گوشتی

نویسندگان مقاله امیر کوشنده |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

محمد چمنی |
استاد گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

اکبر یعقوبفر |
استاد مؤسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

علی اصغر صادقی |
استادیار گروه علوم دامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

حسن بانه |
استادیار مؤسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_124271_2d31509b0bd2070f7ebe9e98945ca552.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات