این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۰، صفحات ۱۰۹-۱۲۲
عنوان فارسی
تاثیر جایگزینی علف خشک یونجه و کاه گندم با علف خشک کنگر وحشی بر قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجههای شکمبه و خون و سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند کرمانی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه بررسی ترکیب شیمیایی علف خشک کنگر وحشی و تاثیر جایگزینی آن با علف خشک یونجه و کاه گندم بر قابلیت هضم مواد مغذی، سنتز پروتئین میکروبی، فراسنجههای شکمبه و خون بود. در این آزمایش از 4 راس گوسفند نر کرمانی با میانگین وزنی 5/2±55 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین در چهار دوره 21 روزه استفاده شد. جیرهها شامل: 1) جیره شاهد (بدون علف خشک کنگر وحشی)، 2) جیره دارای 10 درصد علف خشک کنگر وحشی، 3) جیره دارای 20 درصد علف خشک کنگر وحشی و 4) جیره دارای 30 درصد علف خشک کنگر وحشی بود. ماده آلی، چربی خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی علف خشک کنگر وحشی از یونجه خشک بالاتر، و پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی علف خشک کنگر وحشی کمتر از یونجه خشک بود (05/0>p). نیتروژن مصرفی، دفعی و درصد نیتروژن ابقاء شده، نیتروژن آمونیاکی و pH مایع شکمبه تغییری نکرد. کمترین تعداد پروتوزآ و گونههای آن با مصرف جیره دارای 30 درصد علف خشک کنگر وحشی بهدست آمد (05/0>p). غلظت گلوکز خون در گوسفندان تغذیه شده با جیره دارای 20 درصد علف خشک کنگر وحشی حداکثر بود (05/0>p). براساس نتایج این پژوهش، ترکیب شیمیایی علف کنگر وحشی و مقایسه آن با علوفههایی نظیر کاه و یونجه، نشان میدهد که این گیاه از نظر مواد مغذی بهخصوص انرژی قابل متابولیسم و مواد فیبری در سطح مناسبی بوده و به نظر میرسد میتوان از آن بهعنوان بخشی از علوفه در جیره گوسفندان بدون ایجاد مشکل در دامها استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کنگر وحشی، شکمبه، قابلیت هضم، پروتئین میکروبی،
عنوان انگلیسی
Effects of replacing alfalfa hay and wheat straw with Gundelia Tournefortii hay on digestibility, microbial protein synthesis, ruminal and blood parameters Kermani sheep
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to determine chemical composition of Gundelia Tournefortii (GT) hay and the effect of replacing GT hay with alfalfa hay and wheat straw on nutrients digestibility, microbial protein synthesis, ruminal and blood parameters. In this experiment, four Kermani mature ram (BW= 55±2.5 kg) were used in a 4×4 Latin Square design with four periods of 21 days. The experimental diets were: 1) control diet (without GT hay), 2) diet containing 10% GT hay, 3) diet containing 20% GT and 4) diet containing 30% GT hay. The organic matter, ether extract and neutral detergent fiber of GT hay were significantly (p < 0.05) higher, while crude protein and acid detergent fiber were lower than alfalfa hay (p < 0.05). The intake and excretion nitrogen, and percentage of retained nitrogen, ruminal ammonia- nitrogen and pH were not affected by experimental diets. The lowest number of total protozoa and its species were obtained with diet containing 30% GT hay (p < 0.05). The concentration of blood glucose in sheep fed diet containing 20% GT was maximum (p < 0.05). In conclusion, the chemical composition of GT hay compared to alfalfa hay and wheat straw showed that this can be used as a feed with the high amount of metabolizable energy and fiber in sheep diet without negative effects on animal performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کنگر وحشی, شکمبه, قابلیت هضم, پروتئین میکروبی
نویسندگان مقاله
نرجس رفیعی پور احمدی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، بخش مهندسی علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
امید دیانی |
استاد تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، بخش مهندسی علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
رضا طهماسبی |
دانشیار تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، بخش مهندسی علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
محمد مهدی شریفی حسینی |
استادیار تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، بخش مهندسی علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
زهره حاج علیزاده |
دانش آموخته دکتری تغذیه دام، بخش مهندسی علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_124272_b7057526d34a006690f1646bdb904105.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات