این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۴، شماره ۱۳۰، صفحات ۱۲۳-۱۳۴

عنوان فارسی اثر افزودن مخمر (ساکارومیسز سرویسیه و ساکارومیسز بولاردی)در جیره بر عملکرد تولیدی و متابولیت‌های خونی گاوهای مبتلا به بیماری یون (پاراتوبرکلوزیس)
چکیده فارسی مقاله ابتلا به مایکوباکتریوم پاراتوبرکلوزیس (عامل بیماری یون) یکی از عوامل موثر در کاهش تولید شیر در گله‌های شیری است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر مخمر SCAY_3PLUS بر کاهش علایم و کنترل بیماری یون، توان تولیدی و متابولیت‌های خونی گاوهای مبتلا به یون بود. بیست رأس گاو شیری چند شکم زایش مبتلا به بیماری یون با میانگین روز‌های شیردهی 24±129 به دو تیمار آزمایشی اختصاص یافتند. ده رأس از گاو‌های تحت آزمون به مدت 20 روز مخمر را به صورت سرک دریافت کردند؛ در حالی که به گاو‌های گروه کنترل هیچ مخمری ارائه نشد. ماده خشک مصرفی، تولید شیر و ترکیبات آن و تغییرات امتیاز وضعیت بدنی تحت تأثیر تیمار آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). افزودن مخمر به جیره در طول دوره آزمایش منجر به بهبود قوام مدفوع شد (05/0p ). تغییرات تیتر آنتی‌بادی برای گاوهای تغذیه شده با مخمر در مقایسه با تیمار کنترل تمایل به کاهش داشت (6/53- در مقابل 74/19- درصد؛ 08/0 = P). در مجموع خوراندن مخمر به گاوهای مبتلا به یون منجر به بهبود قوام مدفوع و کاهش تغییرات تیتر آنتی بادی شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تیتر آنتی بادی، پاراتوبرکلوزیس، گاوهای شیری، مخمر،

عنوان انگلیسی The effect yeast on performance and blood metabolites of cows with paratuberculosis (Johne’s disease)
چکیده انگلیسی مقاله The effect yeast on performance and blood metabolites of cows with paratuberculosis (Johne’s disease) The purpose of this study was to evaluate the effect of dietary supplementation of yeast SCAY-3PLUS on health and productivity of dairy cows infected by Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis (Johne's disease). Multiparous Holstein dairy cows (129±24 DIM) with clinical Johne's disease assigned equally into control and yeast group. Cows in yeast group (n=10) received yeast in the diet for 20 days, while cows in the control group (n=10) did not receive the yeast. Dry matter intake and changes in BCS as well as milk production and composition were not affected by the experimental diets (P> 0.05). Rectal temperature and serum concentrations of cholesterol, triglycerides and β- Hydroxy butyrate were not affected by the treatment (P> 0.05). Dietary supplementation of the yeast increased significantly the manure score in infected cows (p < 0.05). The average antibody titer changes (ELISA) for the control and yeast group were -19/74 and - 53/6 respectively, and the yeast treatment reduced the antibody titer of Johne's disease in infected cows. In conclusion, dietary supplementation of the yeast, used as a probiotic, was therapeutic for adult paratuberculosis cows, and is useful to improve manure score and antibody titer changes in cows with paratuberculosis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تیتر آنتی بادی, پاراتوبرکلوزیس, گاوهای شیری, مخمر

نویسندگان مقاله حمید امانلو |
استاد- گروه علوم دامی-دانشکده کشاورزی- دانشگاه زنجان- زنجان- ایران

شیوا ارشادی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد - گروه علوم دامی-دانشکده کشاورزی- دانشگاه زنجان- زنجان- ایران

بهنام رستمی |
استادیار- گروه علوم دامی-دانشکده کشاورزی- دانشگاه زنجان- زنجان- ایران

نجمه اسلامیان فارسونی |
استادیارپژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران

طاهره امیرآبادی فراهانی |
استادیار، علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

احمد یاری خسروشاهی |
استادیار- گروه فارماکوگنوزی- دانشکده داروسازی- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- تبریز- ایران


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_124273_48727de1f4d84df5cf7761c3fb3aa2bb.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات