این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۴، شماره ۱۳۰، صفحات ۱۶۵-۱۸۰
عنوان فارسی
تأثیرسطوح مختلف اسیدآمینه گلیسین در جیرههای کم پروتئین دوره پایانی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و استخوان، سیستم ایمنی و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف اصلی این تحقیق بررسی تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه گلیسین در جیرههای حاوی پروتئین رقیق شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی، مواد مغذی لاشه، فراسنجههای خونی (هورمون رشد، ترییدوتیرونین، تیروکسین، اسید اوریک، اوره و گلوکز) و خصوصیات استخوان درشتنی (قطر، طول، وزن، کلسیم، فسفر و خاکستر) بود. در این آزمایش ازتعداد360 قطعه جوجه گوشتی نر سویه هوبارد در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی و 6 تکرار (12 قطعه جوجه برای هر تکرار) استفاده گردید.گروههای آزمایشی شامل جیرههای شاهد و رقیق شده حاوی سطوح صفر، 05/0، 08/0 و 1/0 درصد گلیسین در جیرههای دوره های پایانی1 (24 تا 30 روزگی) و پایانی 2 (31 تا 42 روزگی) بودند. مصرف خوراک و افزایش وزن (روز مرغ) در دورههای پایانی1 و پایانی2 اندازه-گیری شد و برای محاسبه ضریب تبدیل خوراک استفاده شدند. رقیقسازی پروتئین تأثیری بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجههای خونی، خصوصیات استخوان درشتنی و مواد مغذی لاشه جوجههای گوشتی نداشت، اما باعث کاهش پروتئین گوشت سینه گردید (05/0p <). رقیقسازی پروتئین جیره همچنین باعث کاهش غلظت کلسیم خون جوجههای گوشتی گردید (05/0p <). اضافه کردن 1/0 درصد گلیسین به جیرههای رقیق شده باعث افزایش پروتئین گوشت سینه و خاکستر استخوان درشتنی گردید. ولی میزان چربی گوشت سینه، هورمون تیروکسین و اوره خون را کاهش داد (05/0p <). به طور کلی، افزودن گلیسین به جیرههای دارای پروتئین رقیق شده تأثیری بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی نداشت اما سطح 1/0 درصد گلیسین با افزیش میزان پروتئین و کاهش چربی لاشه، باعث بهبود کیفیت گوشت گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پاسخ ایمنی، جوجهگوشتی، رقیقسازی، کم پروتئین، گلیسین،
عنوان انگلیسی
The Effect of Different Levels of Glycine in Low Protein Finisher Diets on Performance, Carcass and Bone Characteristics, Immune System and Blood Parameters of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study was to investigate the effects of different levels of glycine in diluted protein diets on performance, carcass characteristics, internal organs, immune system, carcass nutrients, blood parameters and bone characteristics. Three hundred and sixty 24 days old male broilers (Hubbard strain) were used in a completely randomized design with 5 experimental group and 6 replicates (12 chicks per replicate). Experimental groups were the control diet and diluted diets containing 0, 0.05, 0.08 and 0.1% glycine during the finisher 1 (24-30 days) and finisher 2 (31 to 42 days) periods. Feed intake and weight gain were determined during the finisher 1 and 2 periods and used to calculate the feed conversion ratio. At the end of experiment (d 42), one chick from each replicate pen was selected and slaughtered for carcass characteristics and internal organ weights. Protein dilution had no effect on performance, carcass characteristics, internal organs, blood parameters, bone characteristics and carcass nutrients in broiler chicken but decreased the meat protein content (P < 0.05). Furthermore, dietary protein dilution reduced the blood calcium content in broilers (P < 0.05). Addition of 0.1% glycine to diluted diet increased the meat protein content and bone ash, but decreased the meat fat content, blood thyroxin hormone and blood urea contents (P < 0.05). In general, the addition of glycine to diluted protein diets has no effect on the performance, carcass characteristics, and blood parameters but improves the meat quality by increasing the protein and decreasing the fat contents of meat.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پاسخ ایمنی, جوجهگوشتی, رقیقسازی, کم پروتئین, گلیسین
نویسندگان مقاله
محمدرضا صالحی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
محسن دانشیار |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
پرویز فرهومند |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
مجید طغیانی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)، اصفهان ، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_124276_8551cd351d31718a5dd63b7d4b30fbba.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات