این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۹، صفحات ۳۳-۴۸

عنوان فارسی اثر جایگزینی علوفه اسپرس با یونجه در سطوح مختلف کنسانتره بر عملکرد و کیفیت لاشه بره‌های پرواری لری
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به‌منظور بررسی اثر جایگزینی علوفه مصرفی اسپرس با یونجه در سطوح مختلف علوفه به کنسانتره جیره بر عملکرد رشد و صفات کمی و کیفی لاشه بره‌های نر نژاد لری انجام شد. آزمایش با تعداد 54 رأس بره‌ی نر 30 کیلوگرمی بر اساس آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی (3×2) با سه تکرار (هر تکرار شامل 3 رأس بره) انجام شد. تیمارها شامل دو نوع علوفه (یونجه و اسپرس) و سه سطح کنسانتره (60، 70 و 80 درصد). نتایج نشان داد بیشترین افزایش وزن روزانه و بهترین ضریب تبدیل خوراک، راندمان لاشه و درصد گوشت لخم مربوط به بره‌های تغذیه‌شده با علوفه اسپرس و 70 درصد کنسانتره بود (05/0< P). قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم وزن زنده، هزینه تولید هر کیلوگرم لاشه و گوشت لخم در بره‌های تغذیه‌شده با 70 درصد کنسانتره و علوفه اسپرس کمتر از سایر تیمارها بود. خصوصیات کیفی از جمله pH، ترکیب شیمیایی و رنگ گوشت تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت. به‌‌طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از علوفه اسپرس و 70 درصد کنسانتره می‌تواند بر عملکرد و خصوصیات لاشه بره‌های نر نژاد لری مؤثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپرس، بره لری، صفات کمی و کیفی لاشه، کنسانتره، عملکرد،

عنوان انگلیسی The effect of replacement sainfoin forage with alfalfa in dietary concentrate level on performance and carcass quality of fattening Lori lambs
چکیده انگلیسی مقاله This research was conducted to investigate the effect of replacement sainfoin forage with alfalfa in dietary concentrate level on growth performance and quantitative and qualitative carcass traits of Lori male lambs. Accordingly, 54 male of Lori lamb with a mean live weight of 30 kg were selected. Treatments included two levels of forage (alfalfa and sainfoin) and three levels of concentrate (60, 70 and 80%). The experiment was conducted as factorial with completely randomized design (3×2) with three replications (replication each consist of three lamb). The results showed the most daily gain and the best feed conversion ratio, carcass yield, the percentage of lean meat were related to lambs fed with sainfoin and 70% concentrate. The production cost per kilogram of carcass and lean meat of lambs fed sainfoin and 70% concentrate were lower than other treatments. The qualitative properties such as pH, chemical composition and meat color were not affected by exrimental diets. In general, the results this research showed that using from sainfoin forage and 70% concentrate can be effect on performance and carcass characteristics of Lori male lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اسپرس, بره لری, صفات کمی و کیفی لاشه, کنسانتره, عملکرد

نویسندگان مقاله بهروز یاراحمدی |
استادیار ، عضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران.

محسن محمدی ساعی |
دانش آموخته دکتری علوم دامی ، بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ،لرستان ،سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران.

نادر پاپی |
استادیار ، عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج ایران.

کریم قربانی |
مربی پژوهشی ، عضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123751_fdfbfe653b36b9fae3adcf87ff18e850.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات