این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۹، صفحات ۷۵-۸۶

عنوان فارسی تأثیر افزودنی خوراکی ضد تنش بر پاسخ های ایمنی و فراسنجه های خونی سه سویه تجاری جوجه گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه برای بررسی اثرات افزودنی خوراکی ضد تنش حاوی پروبیوتیک پروتکسین، ویتامین C و بتائین در سه سویه تجاری جوجه گوشتی بر پاسخ ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و پایداری اکسیداتیو ماهیچه سینه در شرایط تنش گرمایی انجام شد. تعداد 720 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل3×2، شامل 2 سطح از افزودنی مورد نظر (با افزودنی و بدون افزودنی) و 3 سویه جوجه گوشتی(آربور ایکرز، راس 308 و کاب 500) با 6 تیمار، 4 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. پرنده ها از سن 22 تا 42 روزگی، روزانه هشت ساعت تحت تنش گرمایی با دمای 37 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. علاوه بر فراسنجه های عملکرد، پاسخ ایمنی هومورال با تزریق وریدی سوسپانسیون پنج درصد گلبول قرمز خون گوسفند (SRBC)، اندازه گیری و تیتر اولیه و ثانویه آنتی‌بادی تعیین شدند. در سن 42 روزگی، نمونه های خون برای اندازه گیری فراسنجه‌های سرم شامل کل پروتئین، کلسترول، تری گلیسرید، HDL و LDL جمع آوری شدند. نسبت هتروفیل به لنفوسیت و نیز فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز در سن 42 روزگی مورد بررسی قرار گرفتند. در بین فراسنجه های مورد ارزیابی، تنها غلظت LDL تحت تأثیر سویه های آزمایشی قرار گرفت (p < 0.05) و کمترین غلظت LDL سرم در سویه آربور ایکرز دیده شد. بطور کلی، سویه و افزودنی خوراکی به کار رفته در این آزمایش، تأثیر معنی داری بر پاسخ ایمنی و پایداری اکسیداتیو ماهیچه سینه در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی نداشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله افزودنی خوراکی ضد تنش، ایمنی، تنش گرمایی، جوجه های گوشتی، وضعیت آنتی اکسیدانی،

عنوان انگلیسی Effect of anti-stress feed additive on immune responses and blood parameters of three commercial broiler strains under heat stress conditions
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effects of anti-stress feed additive containing probiotic Protexin®, vitamin C and betaine in three commercial broiler strains on immune responses, some blood parameters and oxidative stability of breast muscle under heat stress conditions. A total of 720 one-day-old broiler chicks were used in a completely randomized design as a 2×3 factorial arrangement consisting 2 levels of additive (with and without) and three broiler strains (Arbor Acres, Ross 308 and Cobb 500) with 6 treatments, 4 replicates and 30 birds in each replicate. The birds were exposed to heat stress (37 °C) for 8 hours daily from 22 to 42 days of age. In addition of performance parameters, humoral immune response was measured by intravenous administration of 5% sheep red blood cell (SRBC) suspension and primary and secondary antibody titers were determined. At 42 day of age, blood samples were collected to measure blood serum parameters including total protein, cholesterol, triglyceride, HDL and LDL. The heterophile to lymphocyte ratio and also glutathione peroxidase and super oxide dismutase enzyme activities were evaluated at 42 day of age. Among the evaluated parameters, only LDL concentration was affected by experimental strains (p < 0.05) and the minimum serum LDL concentration was observed in Arbor Acres strain. Generally, the strain and feed additive used in this experiment had no significant effect on immune response and breast muscle oxidative stability of heat-stressed broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله افزودنی خوراکی ضد تنش, ایمنی, تنش گرمایی, جوجه های گوشتی, وضعیت آنتی اکسیدانی

نویسندگان مقاله سید بابک اسدی |
گروه علوم دامی، واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران

امیرحسین علیزاده قمصری |
استادیار مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

سید عبداله حسینی |
استاد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

محمد رضا سلیمانی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123754_7d0ac5ed07eb1ec2776c23526c0a6c24.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات