این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۹، صفحات ۸۷-۱۰۰

عنوان فارسی تأثیر پودر پَر آبکافت قلیائی بر عملکرد و اکسیداسیون چربی گوشت و تخم بلدرچین تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی تأثیر پودر پَر آبکافت قلیائی بر عملکرد بلدرچین تخمگذار از تعداد 64 قطعه بلدرچین بالغ در سن 40 روزگی استفاده شد. از این تعداد 48 قطعه بلدرچین ماده و 16 قطعه بلدرچین نَر با نسبت سه به یک به صورت کاملاً تصادفی در قفس‌های جداگانه، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار مشتمل بر 4 پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (استفاده از کنجاله سویا به عنوان منبع پروتئین)، تیمار 3 درصد پودر پَر آبکافت قلیائی شده، تیمار 6 درصد پودر پَر آبکافت قلیائی شده و تیمار 9 درصد پودر پَر آبکافت قلیائی شده بود. بلدرچین‌ها در قفس نگهداری شده و به طور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند. در طول دوره آزمایش، وزن تخم، ضریب تبدیل، توده تخم تولیدی، خوراک مصرفی و درصد تولید اندازه‌گیری شد و در انتهای دوره آزمایش (82 روزگی) از هر تکرار 2 قطعه پرنده انتخاب و کشتار شد و میزان مالون‌دی آلدهید گوشت ران و تخم بلدرچین در نمونه‌های تازه و نگهداری شده اندازه‌گیری گردید. تفاوت معنی‌داری در ضریب تبدیل، توده تخم تولیدی، خوراک مصرفی و درصد تولید مشاهده نشد (05/0P>). وزن تخم بلدرچین تخمگذار در کل دوره پرورش در تیمارهای 3 و 9 درصد پودر پَر آبکافت قلیائی به‌طور معنی‌داری
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بلدرچین تخم‌گذار، پودر پَر آبکافت قلیائی، عملکرد، مالون ‌دی‌آلدئید،

عنوان انگلیسی Effect of Alkaline Hydrolyzed Feather Meal on Performances and Lipid Oxidation of Meat and Egg of Laying Quails
چکیده انگلیسی مقاله In order to evaluate the effect of alkaline hydrolyzed feather meal on performance and lipid oxidation of meat and egg of laying quails, 64 adult quails at 40 day of age were used. Forty eight female and 16 male quails were randomly used in three to one proportion in separate cages in a completely randomized design with 4 treatments and 4 replicates of 4 birds in each. The experimental treatments consisted of control (containing soybean meal as major protein source), and treatments containing 3%, 6% and 9% alkaline hydrolyzed feather meal, respectively. During the experimental period, egg weight, feed conversion ratio, egg mass, feed intake and egg production percentage were measured. At the end of experimental period (82 days of age), two birds per cage were selected, slaughtered and the malondialdehyde content in fresh and stored meat and egg samples were determined. The results of this experiment showed that no significant difference was observed in feed conversion ratio, egg mass, feed intake and egg production percentage (P>0.05). The weight of egg in treatments containing 3 and 9 alkaline hydrolyzed feather meal was significantly (p < 0.05) decreased when compared with control and treatment containing 6% alkaline hydrolyzed feather meal in whole experimental period. The malondialdehyde content of meat and egg of laying quails was significantly (p < 0.05) decreased in groups fed alkaline hydrolyzed feather meal when compared to control treatment. The results of this study showed that the use of alkaline
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بلدرچین تخم‌گذار, پودر پَر آبکافت قلیائی, عملکرد, مالون ‌دی‌آلدئید

نویسندگان مقاله داود خداپرست |
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه طیور، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشگاه تربیت مدرس.

محمد امیر کریمی ترشیزی |
دانشیار گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشگاه تربیت مدرس.

شعبان رحیمی |
استاد گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشگاه تربیت مدرس.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123755_7b5814baa32c95aa195374f69ac1ff8d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات