این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۳، شماره ۱۲۹، صفحات ۱۰۱-۱۱۲
عنوان فارسی
تأثیر شکل فیزیکی خوراک و نوع پروبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و اسیدیته محتویات دستگاه گوارش جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر شکل فیزیکی خوراک و نوع پروبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه و اسیدیته محتویات روده کوچک و سکوم جوجههای گوشتی (از سن 1 تا 42 روزگی) انجام شد. تعداد 720 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 از مخلوط دو جنس در 24 واحد آزمایش و 6 تیمار با 4 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند. آزمایش به صورت چند عاملی 3×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو شکل خوراک (آردی و پلت) و سه حالت استفاده از پروبیوتیک (بدون پروبیوتیک، پروبیوتیک پروتکسین و پروبیوتیک مولتی بهسیل) اجرا شد. نتایج نشان داد جیرههای پلت شده باعث افزایش معنیدار خوراک مصرفی، افزایش وزن جوجهها و بهبود ضریب تبدیل غذایی در دورههای پرورشی آغازین، رشدی و کل دوره شدند (01/0>P). استفاده از پروتکسین در مقایسه با جیره بدون پروبیوتیک باعث افزایش معنیدار اضافه وزن (31/56 دربرابر 78/53 گرم/پرنده/روز) و بهبود ضریب تبدیل (61/1 در برابر 73/1) جوجهها شد (05/0>P). در مقایسه با جیره بدون پروبیوتیک، کاربرد پروبیوتیکهای پروتکسین و مولتی بهسیل در جیره باعث افزایش معنیدار درصد سینه به ترتیب (62/22 و 5/21 در برابر 63/20) و کاهش معنیدار pH دئودنوم (57/5 و 59/5 در برابر 83/5)، ژژنوم (95/5 و 92/5 در برابر 16/6) و ایلئوم (58/6 و 91/6 در برابر 98/6) شد(05/0>P). نتیجه نهایی این که کاربرد پروبیوتیک در خوراکهای پلت شده منجر به بهبود عملکرد پرورشی جوجههای گوشتی در مقایسه با خوراک آردی شد. از این لحاظ پروبیوتیک پروتکسین در مقایسه با پروبیوتیک مولتی بهسیل راندمان بالاتری را نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبیوتیک، عملکرد، اسیدیته محتویات روده، جوجه گوشتی،
عنوان انگلیسی
Effect of physical form of the diet and the type of probiotic on Performance, carcass characteristics and acidity of the contents of the gastrointestinal tract of broiler chicks
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effect of physical form of the diet and the type of probiotic on performance, carcass characteristics and acidity of the small intestine and cecum contents of broilers (from 1 to 42 days of age). Seven hundred and twenty day old Ross broilers were randomly distributed to 24 experimental units and 6 dietary treatments (4 replicates with 30 birds in each). The completely randomized design with factorial arrangement 2×3 with two forms of feed (mash and pellet) and three modes of using probiotic (without probiotic, probiotics Protoxin and Multi Behsil) were used. The results showed that pelleting diets resulted in greater feed intake (FI), weight gain (WG) and improved feed conversion ratio (FCR) during starter, grower and overall period (p < 0.01). The use of Protexin compared to the absence of probiotics resulted in a significant increase in WG (56.31 vs. 53.78 g/bird/day) and improved FCR (1.61 vs. 1.73) (p < 0.05). The use of probiotic supplementation in the diet caused a significant increase in the breast percentage (22.62 and 21.5 vs. 20.63) and decrease in the pH of duodenum (5.57 and 5.59 vs. 5.83), jejunum (5.95 and 5.92 vs. 6.16) and ileum (6.58 and 6.91 vs. 6.98), respectively (p < 0.05). Based on the results of this study, it can be concluded that the use of probiotic in pellet diets has led to improved breeding performance of broiler chickens compared to mash form diet. In this regard, Protexin compared to the Multi Behsil probiotic showed higher efficacy.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروبیوتیک, عملکرد, اسیدیته محتویات روده, جوجه گوشتی
نویسندگان مقاله
محمد جواد آگاه |
استادیار پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس.
علی داد بوستانی |
استادیار پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس. سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی.
مجید هاشمی |
استادیار موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، شعبه شیراز، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
مظاهر صفدریان |
استادیار پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
محمدرضا هاشمی |
مربی پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
حسن صالح |
استادیار گروه علوم دامی، مجتمع آموزش عالی سراوان، سراوان، سیستان و بلوچستان، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_123756_245a361a1f9a10c83cef95817a7ece81.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات