این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۳، شماره ۱۲۹، صفحات ۱۵۵-۱۶۶
عنوان فارسی
بررسی اثر اسیداُرگانیک و نانو ذرات نقره پوشش داده شده بر زئولیت بر عملکرد، مورفولوژی روده و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور بررسی تأثیر اسید اُرگانیک و نانوذرات نقره پوشش داده شده بر زئولیت بر عملکرد، مورفولوژی روده، و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجههای گوشتی انجام گرفت. تعداد 375 قطعه جوجه گوشتی از مخلوط دو جنس در 5 تیمار شامل: 1) تیمار شاهد، 2) تیمار شاهد مکمل شده با 1% زئولیت، 3) تیمار شاهد مکمل شده با 1% زئولیت پوشش داده شده با 5/0% نانوذرات نقره، 4) تیمار شاهد مکمل شده با 5/1 گرم اسید اُرگانیک در کیلوگرم جیره و 5) تیمار شاهد مکمل شده با 1% زئولیت پوشش داده شده با 5/0% نانوذرات نقره به علاوه 5/1 گرم اسید اُرگانیک در کیلوگرم اختصاص داده شد. تیمارهای آزمایشی در شاخصهای عملکرد اختلاف معنیداری با تیمار شاهد نداشتند (05/0< p). تغذیه جوجههای گوشتی با تیمار نانوذرات نقره پوشش داده شده بر زئولیت موجب کاهش جمعیت کل باکتریهای بیهوازی سکوم در روز 21 دوره پرورش شد(05/0>P). افزایش جمعیت لاکتوباسیلهای ایلئوم در تمامی تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد در روز 42 دوره پرورش مشاهده شد و بیشترین مقدار لاکتوباسیلهای سکوم در هر دو تیمار حاوی اسیداُرگانیک مشاهده شد (05/0>P). تغذیه جوجههای گوشتی با تیمار حاوی نانوذرات نقره پوشش داده شده بر زئولیت موجب افزایش ارتفاع پرز، نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت، مساحت پرز و ضخامت لایه ماهیچهای و کاهش عمق کریپت و عرض پرز نسبت به تیمار شاهد شد (05/0>P). به طور کلی، نانوذرات نقره پوشش داده شده بر زئولیت موجب افزایش لاکتوباسیلها در روده شد که میتواند بهعنوان محرک رشد و سلامت بهصورت مکمل در تغذیه طیور استفاده گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جمعیت میکروبی، جوجه گوشتی، عملکرد، مورفولوژی روده، نانوذرات نقره،
عنوان انگلیسی
Investigation on effects of organic acid and silver nanoparticles coated on zeolite on performance, intestinal morphology and gastrointestinal microbial population in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to invastigate the effect of organic acids and silver nanoparticles coated on zeolite on performance, intestinal morphology and gastrointestinal microbial population in broiler chickens. A total of 375 one-day old broiler chickens were randomly assigned to 5 diets including: (1) a basal diet (control), (2) the basal diet containing 1% zeolite, (3) the basal diet containing 1% of zeolite-coated with 0.5% silver nanoparticles, (4) the basal diet containing 1/5 g/kg Organic acids and (5) the basal diet containing 1% of zeolite-coated with 0.5% of silver nanoparticles and 1/5g/kg organic acids. The experimental treatments had no significant effect on performance characterization of birds (P>0.05). Total count of anaerobic bacteria in ceca was decreased on silver nanoparticles coated on zeolite treatment on 21 d of experiment (p < 0.05). The number of lactobacillus bacteria in ileum was increased in all of treatments compared to the control group on 42 d of experiment (p < 0.05) and both tretments contain with organic acid were the most number of lactobacillus bacteria in ceca (p < 0.05). The use of silver nanoparticles coated on zeolite in chickens significantly increased villi length, villi/crypt depth, villus surface area, muscular layer thickness and decreased crypt depth and villus width compared to control treatment (p < 0.05). In conclusion silver nanoparticles coated on zeolite in broilers diet can increase intestinal lactobacillus and could be used as growth and health promoter supplements in broiler chickens feed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جمعیت میکروبی, جوجه گوشتی, عملکرد, مورفولوژی روده, نانوذرات نقره
نویسندگان مقاله
سحر علی آبادی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید رضا هاشمی |
استادیار ، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
داریوش داودی |
استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران بخش تحقیقات نانوتکنولوژی کرج ایران
سعید حسنی |
استاد فیزیولوژی دام، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سمیرا شکیبا |
کارشناس ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی بهاران، گرگان
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_123760_df0c4bc1ca9b21ea1cf96afdb1a4b4c0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات