این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۹، صفحات ۱۸۳-۱۹۶

عنوان فارسی امکان سنجی جایگزینی یک پاداکسنده تجاری (BHT) ‌با انگور‌یاقوتی (V. venifera) در جوجه‌های ‌گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش جهت بررسی مقایسه‌ اثر ‌انگور‌یاقوتی (V. venifera) با پاداکسنده تجاری (BHT) بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و خصوصیات لاشه در جوجه‌های ‌گوشتی انجام گرفت. 150 قطعه جوجه یک‌روزه گوشتی سویه راس‌ 308 جنس نر، در پنج گروه آزمایشی، سه تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کامل تصادفی به مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه‌های آزمایشی شامل: شاهد (جیره پایه بدون هیچ‌گونه افزودنی)؛ جیره پایه بههمراه 150 ppm عصارهمتانولی انگور؛ جیره پایه بههمراه سه درصد تفاله انگور؛ جیره پایه بههمراه سه درصد عصاره آبی انگور و جیره پایه بههمراه 200 ppm پاداکسنده تجاری BHT بودند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد استفاده از گروه‌های آزمایشی بکار گرفته تاثیر معنی‌داری از لحاظ آماری بر پارامتر‌های عملکردی شامل وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی، آنزیم‌های کبدی و اجزای روده نداشتند.گروه آزمایشی تفاله‌انگور یاقوتی به میزان سه درصد در جیره جوجه‌های گوشتی منجر به کاهش معنی‌دار کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و افزایش معنی‌دار میزان HDL سرم خون گردید. در رابطه با خصوصیات لاشه نیز سبب افزایش معنی‌دار وزن نسبی لاشه، سینه و کاهش وزن سنگدان و کبد در جوجه‌های گوشتی در مقایسه با گروه‌ آزمایشی شاهد گردید. بنابر‌این با توجه به نتایج حاصل، گروه آزمایشی حاوی تفاله انگور یاقوتی می‌تواند جایگزین مناسبی برای پاداکسنده تجاری BHT به-منظور بهبود فراسنجه‌های بیوشیمیایی و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی در نظر گرفته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انگور‌ یاقوتی، پاداکسنده، جوجه گوشتی، خصوصیات لاشه، شاخص های عملکردی،

عنوان انگلیسی Replacement Feasibility of a Commercial Antioxidant (BHT) with Yaghooti Grape (V. venifera) in Broilers
چکیده انگلیسی مقاله The current experiment was conducted in order to compare the effects of Yaghooti Grape (V. venifera) along with commercial antioxidant of Butylated hydroxytoluene (BHT) on performance, biochemical parameters and carcass characteristics of broilers. 150 day-old Ross 308 male chicks were randomly distributed in to 5 experimental treatments with 3 replicates and 10 chicks per replicate in completely randomized design manner for 42 days. Experimental groups were: Control (basal diet with no additive); Basal diet with 150 ppm Yaghooti grape Methanolic extraction; basal diet with 3% Yaghooti grape pulp; basal diet with 3% Yaghooti grape juice and basal diet with 200 ppm BHT. Results showed that different dietary treatments had no significant impact on performance including body weight, feed consumption and feed conversion ratio, liver enzymes and intestinal components in all studied treatments, compared to control group. Application of 3% of grape pulp in broiler diet led to significant reduction in cholesterol, triglyceride, LDL and increase in blood serum HDL. For carcass characteristics, grape pulp has significantly increased relative carcass and breast weights and reduction in gizzard and liver weights in broilers, compared with control group. Therefore, it can be concluded that treatment with Yaghooti grape pulp can be a suitable replacer for BHT commercial antioxidant in terms of biochemical parameters and carcass characteristic’s improvement in commercial broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله انگور‌ یاقوتی, پاداکسنده, جوجه گوشتی, خصوصیات لاشه, شاخص های عملکردی

نویسندگان مقاله شادی الماسی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر.

میلاد منافی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر.

مهدی هدایتی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر.

روح الله کریمی |
استادیار گروه فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123762_4b5f5972c2dbdff401bfb1fe4ca3cfd5.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات