این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۸، صفحات ۳-۱۴

عنوان فارسی تعیین تجزیه‌پذیری سیلاژ یونجه مکمل شده با سطوح مختلف آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی به سیلاژ یونجه بر میزان تجزیه پذیری شکمبه‌ای ماده خشک، پروتئین خام و ماده آلی با استفاده از روش کیسه‌های نایلونی بود. در تیمارهای آزمایشی سطوح صفر 30، 60 و 90 گرم به ازای هرکیلوگرم وزن‌تر از آب پنیر تازه با افزودن باکتریایی (cfu 108×3 به ازای هر گرم وزن تر یونجه) و بدون افزودن باکتریایی به سیلاژ یونجه اضافه شد. قابلیت تجزیه پذیری با استفاده از روش کیسه‌های نایلونی با 4 تکرار (2 تکرار در هر گوسفند) در ساعات0، 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72 و 96 انجام گرفت. داده‌های حاصل از این آزمایش به صورت فاکتوریل 2 × 4 در قالب طرح کاملاً تصادفی آنالیز شدند. مقایسه میانگین‌ها (در سطح 05/0 درصد) با استفاده از آزمون دانکن انجام شد. بیش‌ترین میزان تجزیه پذیری ماده خشک مربوط به تیمار سیلاژ یونجه به همراه 60 گرم آب پنیر تازه بر کیلوگرم وزن تر یونجه بود، که طی ساعات 2، 4، 12، 72 و 96 انکوباسیون شکمبه‌ای مشاهده شد (05/0p <). بخش سریع تجزیه شونده (a) ماده خشک در تیمارهای افزودنی باکتریایی تفاوت معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد نداشت، اما در تیمارهای حاوی آب پنیر تازه در سه سطح مختلف (30، 60 و 90 گرم آب پنیر تازه) نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی‌داری داشت (05/0p <). افزودن آب پنیر در سطوح مختلف سبب افزایش در بخش‌های با تجزیه پذیری سریع، تجزیه‌پذیری آهسته و تجزیه‌پذیری مؤثر شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیلاژ یونجه، آب پنیر تازه، افزودنی باکتریایی، تجزیه پذیری،

عنوان انگلیسی Determining digestibility of alfalfa silage supplemented with different levels of whey and bacterial additive
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to determination of the effects of supplementation of alfalfa with fresh whey and bacterial additive before ensiling on the dry matter, organic matter and crude protein degradability’s by nylon bags. Experimental treatments included the levels of 0, 30, 60, and 90 g fresh whey per kg of fresh alfalfa were added to the alfalfa silage with and without bacterial additive (3 × 108 cfu per g fresh alfalfa). Degradability of silage determined using in situ technique with 4 replications (2 replications per sheep) at 0, 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 48, 72, and 96 hours incubation. The data were analyzed in a factorial based (2×4) on a completely randomized design. The highest dry matter degradability was observed for alfalfa silage treatment with 60 g fresh whey, which was observed for 2, 4, 12, 72 and 96 hours of rumen incubation (p < 0.05). The parameter of fraction a of DM in treatments with bacterial additive was not significantly different to compared with control, but in treatments with whey at three different levels (30, 60 and 90 g fresh whey), the significant increase was observed (p < 0.05). After 48 h incubation the highest crude protein degradability was for treatment including 90 g whey and bacterial additive and lowest amount was for treatment including 60 g whey and bacterial additive (p < 0.05). The results show that the addition of whey at different levels increased rapidly degradable, slow degradable fractions and effective degradability of dry matter.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله سیلاژ یونجه, آب پنیر تازه, افزودنی باکتریایی, تجزیه پذیری

نویسندگان مقاله مقصود بشارتی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز.

مجتبی نکو |
کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز.

ذبیح اله نعمتی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز.

امیر کریمی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123016_30785a079b2435509bae50f1632d4876.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات