این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۸، صفحات ۱۵-۲۸

عنوان فارسی مقایسه اثرات محرک‌های رشد بر پایه گیاهان دارویی و پری‌بیوتیک ( لاکتوز) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله هدف پژوهش حاضر بررسی کارآیی افزودن محرک‌های رشد گیاهی معرفی شده توسط مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور ( ASRI1 و ASRI2)، و مشابه وارداتی آن‌ها (Optifeed) پری‌بیوتیک به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و مورفولوژی روده کوچک جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 875 قطعه جوجه گوشتی یک-روزه سویه راس- 308 به صورت مخلوط نر و ماده به 6 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 25 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شد. جیره مورد استفاده به صورت مرحله ای در 3 مقطع 0 تا 10 روزگی،‌ 11 تا 24 روزگی و 25 تا 42 روزگی با توجه به احتیاجات نژادی سویه راس تنظیم شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل2×3 با سه نوع محرک رشد (ASRI1، ASRI2 و وارداتی) و دو سطح پری‌بیوتیک Optifeed (صفر و 1 کیلوگرم در تن) انجام شد. نتایج نشان داد که اثر محرک‌های رشد گیاهی و پری‌بیوتیک بر مقادیر خوراک مصرفی، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک در دوره‌های مختلف پرورشی معنی‌دار نبود (05/0< p). اثر محرک‌های رشد بر خصوصیات لاشه معنی‌دار نبود ولی پری‌بیوتیک سبب کاهش درصد لاشه شد (05/0>p). طول و وزن نسبی روده و خصوصیات ریخت‌شناسی روده تحت تأثیر نوع محرک‌های رشد و پری‌بیوتیک قرار نگرفت (05/0< p). بر اساس نتایج این تحقیق، محرک‌های رشد داخلی تولید شده در مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور قابلیت جایگزینی با محصول خارجی را دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پری‌بیوتیک، جوجه‌های گوشتی، صفات لاشه، عملکرد، محرک رشد،

عنوان انگلیسی Effects of herbal growth promoters and prebiotic( lactose) on performance, carcass characteristics and small intestinal morphology of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted to evaluate the effects of ASRI1, ASRI2, commercial growth promoter and prebiotic on performance, carcass characteristics and small intestinal morphology of broiler chickens. A total number of 875 day-old Ross 308 chickens were used in a completely randomized designed as a 2×3 factorial with six treatments, five replicates of 25 birds per each. Chickens were fed with three types of growth promoter (ASRI1, ASRI2 and commercial growth promoter) and two levels of prebiotic (0 and 1 kg/ton of diet). Body weight, feed intake and feed conversion ratio were not affected by herbal growth promoter and prebiotic (p>0.05). Effects of growth promoters and prebiotics on carcass characteristics were not significates, but prebiotic reduced the carcass yield (p < 0.05). Relative weights and lengths of intestinal tracts and morphological indices were not affected by growth promoter and prebiotic. Finally, based on the results of this research, commercial growth promoters could be substituted by ASRI1 and ASRI2.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پری‌بیوتیک, جوجه‌های گوشتی, صفات لاشه, عملکرد, محرک رشد

نویسندگان مقاله عبدالرضا محسنی قره چیق |
دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی اراک.

جعفر فخرایی |
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی اراک.

سید عبداله حسینی |
استاد، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران.

حسین منصوری یاراحمدی |
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی اراک.

هوشنگ لطف الهیان |
استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123017_99d9f50c3aecf15ab947b22e60828c78.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات