این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۸، صفحات ۵۳-۶۸

عنوان فارسی مقایسه سیستم ایمنی، جمعیت میکروبی، فراسنجه‌های خونی و صفات عملکرد پنج سویه متداول جوجه گوشتی در ایران
چکیده فارسی مقاله این تحقیق‌به‌منظور مقایسه وضعیت سیستم‌ ایمنی، جمعیت ‌میکروبی، فراسنجه‌های‌خونی و صفات‌عملکرد پنج سویه تجاری جوجه‌‌گوشتی پرورشی‌متداول در ایران انجام شد. بدین منظور، از گله‌های مادر‌‌گوشتی با سن 31 تا 33 هفته سویه‌های تجاری جوجه‌گوشتی شامل آربور ایکرز، آرین، راس 308، کاب و هوبارد، تخم‌مرغ‌‌نطفه‌دار تهیه و تعداد 260 قطعه جوجه‌‌‌گوشتی یک‌روزه در قالب طرح کاملاً ‌تصادفی با پنج‌تیمار (سویه‌جوجه‌ها)، چهار تکرار و 13 قطعه جوجه در هر تکرار در شرایط پرورشی یکسان، به مدت 49 روز پرورش داده‌شدند. نتایج‌نشان داد که اختلاف میانگین وزن‌زنده، ضریب‌تبدیل ‌غذایی و شاخص‌‌تولید در پایان دوره‌پرورش بین تیمارها معنی‌دار نبود. بیش‌ترین مقدار مصرف خوراک‌مربوط به سویه راس و کم‌ترین مقدار مربوط به سویه آرین بود ‌(05/0p <). اختلاف میانگین تعداد کل گلبول‌های‌سفید خون، لنفوسیت، هتروفیل، ائوزینوفیل، مونوسیت و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در سنین 21 و 42 روزگی بین تیمار معنی‌دار نبود. تزریق سوسپانسیون گلبول‌‌ قرمز ‌خون گوسفند تأثیر معنی‌داری بر عیار‌پادتن تولیده شده نداشت. اثر سویه‌ بر وزن نسبی اندام‌های سیستم‌ایمنی شامل طحال و بورس‌فابریسیوس در سنین 21 و 42 روزگی معنی‌دار نبود. فعالیت آنزیم‌آسپارتات‌آمینوترانسفراز در بین سویه‌های مختلف، تفاوت معنی‌داری نشان نداد. تیمارهای مختلف آزمایشی تأثیر معنی‌داری بر جمعیت اشریشیا‌کلی و لاکتوباسیل تهی روده و ایلئوم و غلظت تری‌گلیسرید، لیپوپروتئین‌با‌چگالی‌بالا و لیپوپروتئین‌با‌چگالی پائین خون در پایان دوره آزمایش نداشتند. در مجموع، نتایج نشان داد که‌در‌شرایط پرورشی یکسان، شاخص‌های تولیدی، سیستم‌ایمنی و جمعیت میکروبی این سویه‌ها تقریباً مشابه می‌باشد و واحدهای پرورش جوجه ‌گوشتی بدون توجه به نوع سویه و بر اساس کیفیت جوجه‌های یک روزه، می‌توانند هر یک از این سویه‌ها را پرورش دهند
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جمعیت میکروبی، جوجه‌گوشتی، سیستم ایمنی، عملکرد، فراسنجه های خون،

عنوان انگلیسی The comparison of immune system, microbial population, blood parameters and performance traits of five common broiler strains in Iran
چکیده انگلیسی مقاله This research was conducted to compare the immune system status, microbial population, blood parameters and performance traits of five common broiler strains in Iran. For this purpose, fertile eggs were prepared from broiler breeder flocks with 31 to 33 weeks of age including Arbor Acres, Arian, Ross 308, Cobb and Hubbard and a total of 260 one-day old broiler chick were raised in the same production condition for 49 days in a completely randomized design with 5 treatments(strains),4 replicates and 13 birds in each replication. The mean of live body weight, feed conversion ratio and production index were not significant among treatments. The highest and lowest feed intake were related to Ross 308 and Arian, respectively(p < 0.05). The difference was not significant in total white blood cells, lymphocyte, heterophile, eosinophil, monocyte and heterophile/lymphocyte ratio among treatments at 21 and 42 d.The effect of strain was not significant on relative weights of immune system organs including spleen and bursa of Fabricius at 21 and 42 d.The activity of aspartate aminotransferase enzyme did not show any significant difference among different experimental strains. The different experimental treatments had no significant effect on lactobacillus and Escerichia coli population and blood triglyceride, HDL and LDL concentrations at the end of experimental period.In general,the results of this examination showed that production index,immune system and microbial population of these strains were almost the same in identical production conditions so that broiler producers can raise each of these strains according to the quality of their one- day old chicks
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله جمعیت میکروبی, جوجه‌گوشتی, سیستم ایمنی, عملکرد, فراسنجه های خون

نویسندگان مقاله صیفعلی ورمقانی |
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام- ایران.

محمد اکبری قرایی |
عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام-ایران.

حسین ابوالفتحی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام-ایران.

علی خطیب جو |
عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام-ایران.

کامران طاهرپور |
عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام-ایران.

هوشنگ جعفری |
استادیار بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام- ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123020_5146c8827c5b5dc7c038903b57866c0d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات