این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۸، صفحات ۱۴۱-۱۵۴

عنوان فارسی عملکرد، فراسنجه‌های خونی و متابولیسم شکمبه در میش‌های مصرف کننده منابع مختلف نشاسته و اسیدهای چرب در دوره انتقال
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر منبع نشاسته و نوع مکمل چربی بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات تخمیر شکمبه‌ای در دوره انتقال میش‌های قزل بود. بدین منظور، آزمایشی با استفاده از 20 رأس میش آبستن نژاد قزل با میانگین 3 سال سن و میانگین وزن بدن 2/2±65 کیلوگرم از 30 روز قبل از زایش تا 30 روز پس از زایش، در قالب یک طرح کاملا تصادفی و با روش فاکتوریل 2×2 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره بر پایه ذرت + اسیدهای چرب اشباع، 2) جیره بر پایه ذرت + اسیدهای چرب غیراشباع محافظت شده در شکمبه، 3)جیره بر پایه جو + اسیدهای چرب اشباع، 4) جیره بر پایه جو + اسیدهای چرب غیراشباع محافظت شده در شکمبه بودند. نتایج نشان داد که در قبل از زایش، مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه میش‌ها تحت تاثیر منبع نشاسته و نوع مکمل چربی و اثرات متقابل آنها قرار نگرفته است (05/0< p). در بعد از زایش اثر منبع نشاسته و منبع اسیدهای چرب بر تغییرات وزن میش‌ها معنی‌دار بود (05/0>P). قبل از زایش میزان NEFA در تیمار حاوی دانه جو و اسیدهای چرب اشباع به طور معنی‌داری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). غلظت اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه، ازت آمونیاکی و تعداد پروتوزوا تحت تاثیر اثرات متقابل منابع نشاسته و اسیدهای چرب فرار قرار گرفت ولی pH مایع شکمبه تفاوت معنی دار نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که منابع مختلف نشاسته و اسیدهای چرب بصورت متقابل می‌توانند متابولیسم دوره انتقال میش‌ها را تحت تاثیر قرار بدهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دوره انتقال، مکمل اسیدچرب، دانه جو، دانه ذرت،

عنوان انگلیسی Performance, blood metabolites and rumen fermentation of ewes fed by different sources of starch and fatty acids
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this study was to evaluate the effects of different sources of starch and fatty acids on performance, blood metabolites and rumen fermentation of Qezel ewes during transition period. 20 pregnant Qezel ewes from 30 days to the expected time of parturition until 30 days after parturition in a completely randomized design and implemented with 2×2 factorial method. Treatments included: 1) Corn-based diet + Saturated fatty acids (palmitic acid supplement (Roomi Fat)); 2) Corn-based diet + unsaturated fatty acids (Omega-3 fish) (Persia fat) ®); 3) Barley-based diet + Saturated fatty acids (palmitic acid supplement) and 4) Barley-based diet + unsaturated fatty acids (supplement omega-3 fish). The results showed that at preparturition, feed intake and daily weight gain of ewes were not affected by the source of starch and type of supplementary fat and their interactions. After parturition, the effect of starch and fatty acids source on the changes of ewes weight was significant (P < 0.05). Before parturition, only NEFA are significantly affected by the interaction between the source of starch and the source of fatty acids. The levels of NEFA in barley and saturated fatty acids were higher than other treatments (P < 0.05). The concentration of ruminal fluid volatile fatty acids, ammonia nitrogen and protozoa numbers were influenced by the interactions of starch and fatty acids source, but there was no significant difference between rumen pH. Results of this study show that interaction of starch and fatty acids source, can affect the ewes metabolism in transition period.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله دوره انتقال, مکمل اسیدچرب, دانه جو, دانه ذرت

نویسندگان مقاله اصغر محمدیان |
گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه.

یونس علی علی جو |
گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه.

حامد خلیل وندی |
گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123026_036e7dcdfae7407796e882bc5b853445.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات