این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۸، صفحات ۱۶۹-۱۷۸

عنوان فارسی اثر نوع جیره و RFI بر فراسنجه‌های خونی و عملکرد بره‌های نر نژاد کرمانی
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور بررسی اثر نوع جیره و RFI بر فراسنجه‌های خونی و عملکرد بره‌های نر نژاد کرمانی انجام گردید. آزمایش ابتدا به صورت طرح کاملاً تصادفی با دو نوع جیره آزمایشی شامل: جیره با کنسانتره بالا و جیره با علوفه بالا، بر روی 40 رأس بره‌ی‌ نر با میانگین سن 5/3 ماه و وزن اولیه 5/1 ±16 کیلوگرم به مدت 42 روز اجرا گردید. میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن بره‌ها اندازه‌گیری شد و بر پایه آن مقدار RFI محاسبه گردید. سپس دام‌های مصرف‌کننده هر جیره بر اساس مقدارRFI به صورت دام‌های با RFI بالا (کم‌بازده) و RFI پایین (پربازده) در نظر گرفته شدند و تأثیر نوع جیره و RFI بر فراسنجه‌های خونی و عملکرد بره‌ها در قالب آزمایش فاکتوریل (2×2) بررسی شد. استفاده از جیره حاوی کنسانتره بالا سبب کاهش ماده خشک مصرفی، بهبود وزن نهایی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک شد (01/0p <). غلظت گلوکز، تری‌گلیسرید، انسولین، گرلین و فاکتور رشد شبه‌انسولین خون با مصرف کنسانتره بالا افزایش و غلظت اوره خون کاهش یافت (01/0p <). دام‌های با RFI پایین، مصرف خوراک کمتر و ضریب تبدیل خوراک بهتری داشتند (01/0p <). غلظت گلوکز، اوره، گرلین و فاکتور رشد شبه‌انسولین خون بره‌های با RFI پایین کمتر از دام‌های با RFI بالا بود (01/0p <). مصرف کنسانتره بالا در هر دو گروه دام‌های با RFI پایین و بالا سبب بهبود افزایش وزن نهایی شد (05/0p <). نتایج نشان داد که عامل RFI می‌تواند در انتخاب دام‌هایی با مصرف خوراک کمتر و ضریب تبدیل خوراک بهتر در بره‌های نژاد کرمانی مؤثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پسمانده خوراک مصرفی، فراسنجه‌های خون، عملکرد، نوع جیره،

عنوان انگلیسی The effect of diet type and residual feed intake on the blood and performance parameters in Kermani male lambs
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this research was to study the effect of diet type and residual feed intake on the blood and performance parameters in Kermani male lambs. The first experiment was performed in a completely randomized design it involved two diet types: High-concentrated and High forage on the 40 lambs with average 3.5 months of age and body weight 16±1.5 kg for 42 days. Feed intake and body weight was measured and residual feed intake was calculated on based this data. The lambs consuming each of the diet types based on RFI value were considered in two groups RFI: low and high RFI. The effect of diet type and RFI on the blood and performance parameters in Kermani male lambs were studied in the form of factorial (2×2). According to the results, High-concentrated diet reduced dry matter intake, improved final weight, daily weight gain and feed conversion ratio (p < 0.01). The high percentage of concentrate in the diet caused increase in glucose, triglyceride, insulin, ghrelin and insulin_like factor in lamb’s blood plasma but in urea blood, concentration decrease (p < 0.01). The Low RFI groups had less feed intake and improved feed conversion ratio (p < 0.01). The concentration of glucose, urea, ghrelin, and insulin_like growth factor was lower in the blood plasma of low efficiency group than high efficiency animal (p < 0.01). Overall, the results of this study showed that RFI factor can be effective in selection of livestock with lower feed intake and better feed conversion ratio in Kermani lambs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پسمانده خوراک مصرفی, فراسنجه‌های خون, عملکرد, نوع جیره

نویسندگان مقاله معظمه گوری |
دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشگاه زابل.

محمدرضا دهقانی |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه زابل.

مصطفی یوسف الهی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل.

ریحانه هوشیار |
دانشیار گروه میکروبیولوژی و ژنتیک ملکولی دانشگاه ایالت میشیگان، ایالات متحده آمریکا.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123028_b352b445f18f7e8ddaa77c0bbfaf60d9.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات