این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۸، صفحات ۱۷۹-۱۹۰

عنوان فارسی مقایسه تأثیر ال-لیزین هیدروکلراید و بایولیز سولفات بر عملکرد، اجزاء لاشه و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور مقایسه تأثیر بایولیز سولفات و ال-لیزین هیدروکلراید بر عملکرد، اجزاء لاشه و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی انجام شد. از تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی سویه راس-308 (مخلوط مساوی نر و ماده) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 5 تکرار و 8 قطعه در هر تکرار استفاده شد. لیزین مکمل جیره از دو منبع ال-لیزین هیدورکلرید و بایولیز سولفات تامین شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) 100 درصد ال-لیزین هیدروکلراید (جیره پایه یا شاهد)، 2) 75 درصد ال-لیزین هیدروکلراید و 25 درصد بایولیز سولفات، 3) 50 درصد ال-لیزین هیدروکلراید و 50 درصد بایولیز سولفات، 4) 25 درصد ال-لیزین هیدروکلراید و 75 درصد بایولیز سولفات، 5) 100 درصد از بایولیز سولفات بودند. طی 42-1 روزگی، مصرف خوراک و وزن بدن جوجه‌های دریافت‌کننده جیره‌ حاوی 100 درصد بایولیز سولفات نسبت به جوجه‌های گروه شاهد بیشتر بود (05/0 P ). درصد اتلاف آب گوشت سینه در جوجه‌های دریافت‌کننده تیمارهای دارای 25، 50 و 75 درصد بایولیز سولفات نسبت به جوجه‌های گروه شاهد کمتر بود (05/0 P <). به طور‌کلی بایولیز سولفات در مقایسه با ال- لیزین‌هیدروکلراید بر عملکرد و کیفیت گوشت تأثیر بهتری داشت و اجزاء لاشه تحت تأثیر قرار نگرفت. با توجه به نتایج آزمایش و به دلیل قیمت ارزانتر، بایولیز سولفات با سطح جایگزینی 50 یا 100 درصد با لیزین هیدروکلرید می‌تواند منبع بهتر و اقتصادی‌تر‌ لیزین در جیره جوجه‌های گوشتی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ترکیب شیمیایی گوشت، جوجه‌گوشتی، عملکرد، ضریب تبدیل خوراک، ظرفیت نگهداری آب،

عنوان انگلیسی Comparing Effect of L-Lysine-HCl and Biolys Sulfate on Broiler Chicken Performance, Carcass parameters and Meat Quality
چکیده انگلیسی مقاله In this experiment compared the effects of L-Lysine-hydrochloride (Lys-HCl) and Biolys Sulfate (BioLys) on broiler chickens performance, carcass parameters and meat quality. In a completely randomized design, 200 Ross-308 broiler chickens were allocated to 5 dietary treatments with 5 replicates and 8 birds in each. Supplementary lysine was obtained from Lys-HCl and Biolys. Dietary treatments including: 1- 100% from Lys-HCl (control or basal diet), 2- 75% from Lys-HCl and 25% from BioLys, 3- 50% from Lys-HCl and 50% from BioLys, 4- 25% from Lys-HCl and 75% from BioLys and 5- 100% from BioLys. The results showed that from 1-42d, broiler chickens fed the 100-diet had higher feed intake and body weight gain as compared to control group (P < 0.05). Dietary treatments had no significant effect on carcass parameters and breast and thigh meat dry matter and crude fat percentages (P > 0.05). Breast meat drip loss of broiler chickens fed diets containing 25, 50 and 75 percentage BioLys was lower than that of control group (P < 0.05). In conclusion, BioLys compared to Lys-HCl had better effect on broiler chickens performance and meat quality but carcass parameters did not affect by dietary treatments. With regard to the results of the current experiment and cheaper price, BioLys (with 50 or 100 percent substitution level) can be use as better and economic source of Lys in broiler chickens diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ترکیب شیمیایی گوشت, جوجه‌گوشتی, عملکرد, ضریب تبدیل خوراک, ظرفیت نگهداری آب

نویسندگان مقاله حدیث حیدری |
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه ایلام.

علی خطیب جو |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ایلام.

فرشید فتاح نیا |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ایلام.

محمد اکبری قرایی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ایلام.

حسن شیرزادی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ایلام.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123029_38ead21e13f55a27f24970a277f487d4.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات