این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۸، صفحات ۱۹۱-۲۰۴

عنوان فارسی تأثیر میوه کهور در جیره‌های غذایی پلت و آردی بر فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله به‌منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح مختلف میوه کهور در جیره‌های غذایی پلت و آردی، بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، پاسخ ایمنی و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه‌های گوشتی، آزمایشی بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این آزمایش از تعداد 560 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس)، با 7 تیمار، 4 تکرار (20 قطعه جوجه در هر تکرار)، در سه دوره پرورشی استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره‌ شاهد (آردی بدون میوه کهور)، جیره‌های غذایی پلت شده و آردی حاوی سطوح 3، 6 و 9 درصد میوه کهور بودند. نتایج تحقیق نشان داد، استفاده از میوه کهور در جیره‌های پلت شده و آردی تفاوت معنی‌داری در وزن بدن، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون ، پاسخ ایمنی، ظرفیت نگهداری آب و میزان تولید مالون‌دی‌آلدئید در زمان‌های متفاوت ذخیره‌سازی گوشت سینه جوجه‌های گوشتی نداشت. با توجه به زمان‌های متفاوت نگهداری گوشت سینه در فریزر، میزان pH در زمان 24 ساعت بعد از فریز کردن به‌صورت معنی‌داری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0p <). استفاده از جیره‌های پلت شده و آردی حاوی سطوح مختلف میوه کهور به‌لحاظ آماری سبب بروز تفاوت معنی‌داری در میزان تولید ازت آزاد گوشت سینه در زمان‌های صفر، 24 و 48 ساعت بعد از فریز شد (05/0p <). افزودن سطوح مختلف میوه کهور مخصوصاً به جیره‌های پلت جوجه‌های گوشتی، موجب بهبود عملکرد و کاهش سطح کلسترول گردید. همچنین استفاده از میوه کهور در جیره‌ها در زمان‌های متفاوت ذخیره‌سازی (24 و 48 ساعت)، مانع افزایش اکسیداسیون و باعث کاهش ازت آزاد و پایداری اکسیداتیو گوشت سینه شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پایداری اکسیداتیو گوشت، جوجه گوشتی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون، میوه کهور،

عنوان انگلیسی Effect of Prosopis farcta fruit in pellet and mash diets on blood biochemical parameters and meat oxidative stability of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله In order to determine, the effects using of different levels of Prosopis farcta fruit in pellet and mash diets, on performance, blood biochemical parameters, immune response and meat oxidative stability of broiler chickens, an experiment was conducted in a completely randomized design. In this experiment 560 Ross-308 (mixed sex) broiler chickens were used with 7 treatments, 4 replicates (20 chickens per replicate) periods. Treatments were included: control diet (mash without Prosopis farcta fruit), pelleted and mashed diets containing levels of 3, 6 and 9% Prosopis farcta fruit. The results of study showed, using of Prosopis farcta fruit in pelleted and mashed diets had no a significant difference on body weight, blood biochemical parameters, immune response, water holding capacity and the amount production of MDA at different storage times of breast muscle in broiler chickens. Due to different holding times of breast muscle in the freezer, the amount of pH was not significantly affected by experimental treatments at 24 hours after freezing (p < 0.05). The use of pelleted and mashed diets containing different levels of Prosopis farcta fruit, statistically caused a significant difference on the amount production of free N breast muscle at 0, 24 and 48 hours after freezing. Adding different levels of Prosopis farcta fruit to pellet diets improved the performance and decreased cholesterol of broiler chickens. Using of Prosopis farcta fruit in diets at different storage times (24 and 48 hours) preventes increased oxidation and decrease free N and oxidative stability of the breast.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پایداری اکسیداتیو گوشت, جوجه گوشتی, فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون, میوه کهور

نویسندگان مقاله ابراهیم محمدی کوتیانی |
دانش‌آموخته دکتری تغذیه دام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک.

جعفر فخرائی |
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک.

اکبر یعقوبفر |
استاد پژوهشی، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

حسین منصوری یاراحمدی |
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_123030_024f0bd59f0fc055eed522b73a065bf0.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات