این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۷، صفحات ۳-۱۲

عنوان فارسی اثر ژل آلوئه‌ورا بر روی عملکرد، جمعیت میکروبی روده، متابولیت‌های خون، تیترآنتی بادی و درصد گلبول‌های سفید درجوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش با200 قطعه جوجه نر گوشتی سویه (راس 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5گروه آزمایشی با 4 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار تقسیم بندی شدند. گروه ها شامل : 1) شاهد (جیره پایه)، 2) جیره پایه + 600 میلی‌گرم در کیلوگرم آنتی-بیوتیک فلاووفسفولیپول، 3) جیره پایه + 5 گرم ژل آلوئه‌ورا در هر لیتر آب آشامیدنی، 4) جیره پایه + 10 گرم ژل آلوئه‌ورا در هر لیتر آب آشامیدنی، و 5) جیره پایه + 15 گرم ژل آلوئه ‌ورا در هر لیتر آب آشامیدنی بودند. درکل دوره آزمایش، استفاده از ‌ گروه‌های آزمایشی تاثیر معنی‌داری بر افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک و شاخص تولید جوجه‌های گوشتی نداشت (05/0< p). ﻧﺘﺎیﺞ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻣﯿﺎﻧﮕﯿﻦ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ایلئوم (باکتری‌های اشرشیا کلی و لاکتو باسیل) نیز تحت تاثیر گروه‌های آزمایشی قرار نگرفت (05/0< p). فراسنجه‌های خونی شامل کلسترول، تری گلیسرید، لیپو پروتئین با چگالی زیاد، لیپو پروتئین با چگالی کم، آلبومین و آلکالین فسفاتاز نیز تحت تاثیرگروه‌های آزمایشی قرار نگرفت (05/0< p)، فقط گلوکز سرم خون در جوجه‌هایی که از سطح 15 گرم در لیترآلوئه‌ورا مصرف کرده بودند، به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد کاهش نشان داد (05/0>P). در مورد گلبول‌های سفید، میزان هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در گروه‌های حاوی آلوئه‌ورا افزایش یافت (01/0< p). به طور کلی، به نظر می‌رسد استفاده از ژل آلوئه‌ورا تاثیر قابل توجه بر شاخص‌های عملکردی نداشته باشد و برای استفاده از آن در جیره جوجه‌های گوشتی، آزمایش‌های بیشتری باید انجام شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلوئه ورا، تیتر آنتی بادی، جوجه گوشتی، فراسنجه های خون،

عنوان انگلیسی The effect of Aloe vera gel on performance, intestinal microbial population, blood metabolites, antibody titers against sheep red blood cells and white blood cell counts in broiler chickens.
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replicates and 10 Ross 308 broiler chicks per replicate. The treatments consisted of: 1) control (basal diet) 2) basal diet + supplemented with 600 mg/kg antibiotic flavophospholipol 3, 4 and 5) chicks fed basal diet but 5, 10, and 15 gram/ liter Aloe vera gel added to their drinking water, respectively. In the whole of the experimental period, the treatments did not have any significant effect on body weight gain, feed intake, feed conversion ratio, and European efficiency factor in broilers (P>0.05). Intestinal microbial population (Escherichia coli, Lactobacillus) was not affected by the experimental treatments (P>0.05). Blood metabolites included cholesterol, triglyceride, high-density lipoprotein, low-density lipoprotein, albumen and alkaline phosphatase were not affected by the experimental treatments (P>0.05), except serum glucose level which significantly reduced in birds received 15 gr /liter Aloe vera jel compared to the control (p < 0.05). Effect of the experimental treatments on the antibody titers against sheep red blood cells at 28 and 42 days of age were not significant (P>0.05). Also, in the case of white blood cells, the heterophile and heterophile to lymphocyte ratio were increased in the bird received different levels of Aloe vera (p < 0.01). In general, the use of the Aloe vera gel could improve immune response.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آلوئه ورا, تیتر آنتی بادی, جوجه گوشتی, فراسنجه های خون

نویسندگان مقاله مینا کوشش |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه شهید باهنرکرمان، ایران.

محمد سالارمعینی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.

محسن افشارمنش |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.

هادی توکلی |
دانشیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنرکرمان، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_122461_ce5489ea99ee746a9ada80d0f5d16ab2.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات