این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۳، شماره ۱۲۷، صفحات ۱۰۹-۱۲۰
عنوان فارسی
تغییرات هورمون انسولین و برخی فراسنجههای تولیدی و خونی در گاوهای اوایل شیردهی تغذیه شده با جیرههای گلوکوژنیک و لیپوژنیک
چکیده فارسی مقاله
تعداد 80 رأس گاو شیری چند بار زایش کرده با میانگین روزهای شیردهی 35 روز در قالب دو تیمار قرار گرفتند که تیمار اول حاوی منبع نشاسته (غله) بالاتر بود و تیمار دوم حاوی منبع چربی بیشتر بود. گاوهای شیری در قالب طرح چرخشی و در دو دوره 22 روزه با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند که 17 روز اول به عنوان دوره سازش پذیری و 5 روز آخر هر دوره برای نمونه گیری در نظر گرفته شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ماده خشک مصرفی و همچنین تولید شیر در بین دو تیمار تفاوتی نداشته است. شیر تصحیح شده برای چربی در گاوهای تیمار لیپوژنیک، تمایل به افزایش داشت (06/0=P) و همچنین غلظت گلوکز خون در گاوهای تیمار گلوکوژنیک تمایل به افزایش داشت (08/0=P). غلظت تریگلیسرید و اوره خون تفاوتی در بین دو تیمار نداشتند. سطح بتاهیدروکسی بوتیرات (04/0=P) و کلسترول (05/0=P) در گاوهایی تیمار لیپوژنیک افزایش نشان داد. سطح انسولین خون در گاوهای تیمار لیپوژنیک نسبت به گاوهای تیمار گلوکوژنیک افزایش داشت (02/0=P). نتایج پژوهش حاضر نشان داد علیرغم اینکه سطح گلوکز خون و بتاهیدروکسی بوتیرات خون گاوهای تیمار گلوکوژنیک نشاندهنده بهبود وضعیت انرژی دامها میباشد اما افزایش شیر تصحیح شده برای چربی در دامهای تیمار لیپوژنیک مشاهده شد. همچنین به نظر میرسد افزایش سطح کلسترول و انسولین در گاوهای تیمار لیپوژنیک ممکن است شاخصی به منظور باروری بهتر نسبت به تیمار گلوکوژنیک باشد. به طور کلی به نظر میرسد در زمان مصرف سطح بالای پروتئین عبوری جیرههای لیپوژنیک نسبت به جیرههای گلوکوژنیک بیشتر قابل توصیه باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انسولین، گلوکوژنیک، لیپوژنیک، فراسنجههای خون، گاوهای تازه زا،
عنوان انگلیسی
Inuslin changes and some production and blood parameters in earlay lactating dairy cows fed glucogenic versus lipogenic diets
چکیده انگلیسی مقاله
Eighty multiparous lactating dairy cows averaging days in milk 35-d were allocated in two separate experimental diet (Glucogenic vs. Lipogenic) in a changeover design. The performance, blood metabolites, liver enzymes and insulin were evaluated. The study lasted 44 days in two 22 days periods with the first 17 d as adaptation period and the last 5 days as sample collection period. The results show that neither dry matter intake nor milk yield were affected with treatments (P > 0.05). However, the cows received the lipogenic diet showed to have greater milk fat content, and cows received glucogenic diet showed to have greater milk protein content. Regarding the blood metabolites results show that blood glucose was tended to be greater in glucogenic diet (P = 0.08). Howevere triglyceride and blood urea concentrations were constant between two treatments. The concentrations for BHB (P = 0.04) as well as cholesterol (P= 0.05) were increased in lipogenic diet fed dairy cows. The insulin concentration was increased significantly in lipogenic diet fed cows (P = 0.02). The results show that regardless the improvement in glucose as well as BHB concentration in blood of dairy cows fed with glucogenic diet, howevere fat corrected milk as well as milk energy output were improved for lipogenic diet. In addition increased insulin and cholesterol in dairy cows fed higher fat content has potential to improve dairy cow’s fertility. In conclusion based on our results the lipogenic diet may be recommendable for dairy cows fed high RUP level.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
انسولین, گلوکوژنیک, لیپوژنیک, فراسنجههای خون, گاوهای تازه زا
نویسندگان مقاله
سید مهدی موسوی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک، اراک، ایران
مهدی خدایی مطلق |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک، اراک، ایران
مهدی کاظمی بنچناری |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک، اراک، ایران
مهدی پورحمدالله |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_122469_05b2356ca178f33a9045db5451d2e637.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات