این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۳، شماره ۱۲۷، صفحات ۱۷۷-۱۸۸
عنوان فارسی
تاثیر سطوح مختلف سبوس ذرت بر جمعیت میکروبی، فراسنجههای شکمبهای و خونی و ابقای نیتروژن در میشهای دالاق
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف سبوس ذرت بر جمعیت میکروبی، فراسنجههای شکمبهای و خونی و ابقای نیتروژن در میشهای دالاق از 20 رأس میش 3 شکم زایش با میانگین وزن 7/3±36 کیلوگرم استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل: تیمار اول (بدون سبوس ذرت)، تیمار دوم (حاوی 7 درصد سبوس ذرت)، تیمار سوم (حاوی 14درصد سبوس ذرت) و تیمار چهارم (حاوی 21 درصد سبوس ذرت) بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد استفاده از سطوح مختلف سبوس ذرت در میشها اثر معنیداری بر جمعیت پروتوزوا و جمعیت میکروبی شکمبه نداشت (05/0< p). تیمارهای آزمایشی تأثیری برpH شکمبه در زمان ناشتا، سه و شش ساعت بعداز خوراک دهی وعده صبح نداشت (05/0< p). غلظت آمونیاک مایع شکمبه در جیره حاوی 14 درصد سبوس ذرت به طور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0p <). در بین میشهای مصرفکننده سطوح مختلف سبوس ذرت، اختلاف معنیداری از نظر فراسنجههای خونی گلوگز، کلسترول، تریگلیسیرید، اوره، پروتئینکل، آلبومین وگلوبولین مشاهده نشد (05/0< p)، همچنین، تفاوت معنیداری در بین تیمارهای مختلف از نظر نیتروژن مصرفی، نیتروژن دفعی ادرار، نیتروژن دفعی مدفوع و ابقا ظاهری نیتروژن وجود نداشت (05/0< p). به طور کلی سبوس ذرت را می توان تا 21 درصد جیره گوسفند بدون هیچگونه اثر منفی استفاده کرد
کلیدواژههای فارسی مقاله
سبوس ذرت، فراسنجههای تخمیر شکمبهای، فراسنجههای خونی، میش دالاق،
عنوان انگلیسی
Effects of Different Levels of Maize bran on microbial population, rumen and blood parameters and nitrogen retention in Dalagh ewes
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of using different levels of maize bran on microbial population, rumen and blood parameters and nitrogen retention in Dalagh ewes, 20 ewes in Third parturition with a mean weight of 36.3 ± 3.7 kg were used. This experiment was conducted in a completely randomized design with four treatments and five replications. The treatments consisted of: first treatment (without maize bran), second treatment (containing 7 percent maize bran), third treatment (containing 14 percent maize bran) and fourth treatment (containing 21 percent maize bran). The results of this experiment showed that using different levels of maize bran in ewes had no significant effect on ruminal protozoan and microbial population (P >0.05). The experimental treatments did not affect ruminal pH in fasting, three and six hours after morning feeding (P>0.05). Ammonia concentration in rumen fluid in third treatment were significantly higher than other treatments (p < 0.05). There were no significant difference in blood glucose, cholesterol, triglyceride, urea, total protein, albumin and globulin levels between treatments (P >0.05), Also, there were no significant difference between treatments in nitrogen intake, urine excretion nitrogen, excretion of nitrogen in faeces and apparent restoration of nitrogen (P>0.05). In general, this study showed that there is no significant difference between treatments receiving maize bran with different levels and control treatment in terms of rumen parameters, blood parameters and nitrogen retention. In conclusion, corn bran up to 21% can be used in sheep ration without any negative effect
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سبوس ذرت, فراسنجههای تخمیر شکمبهای, فراسنجههای خونی, میش دالاق
نویسندگان مقاله
عبدالحکیم توغدری |
استادیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
تقی قورچی |
استاد گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
محمد اسدی |
دانشجوی دکتری گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
رضا کمالی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_122474_42ded497c356507acae78f053e6d8434.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات