این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۷، صفحات ۱۹۹-۲۱۰

عنوان فارسی تعیین ترئونین مورد نیاز جوجه‌های گوشتی سویه آرین ۳۸۶ در دوره‌ پایانی (۲۲ تا ۴۲ روزگی) با استفاده از ارزیابی پاسخ‌های عملکرد، ایمنی و فراسنجه‌های خونی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به ‌منظور تعیین ترئونین مورد نیاز جوجه‌های گوشتی سویه آرین 386 در دوره‌ پایانی (22 تا 42 روزگی) با استفاده از پاسخ‌های عملکرد، ایمنی و فراسنجه‌های خونی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 سطح ترئونین (66/0، 76/0، 86/0، 96/0، 06/1 و16/1 درصد)، 5 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تعیین نیاز با استفاده از روش خط شکسته صورت گرفت. میانگین خوراک مصرفی روزانه در دوره 22 تا 42 روزگی تحت تأثیر سطح ترئونین جیره قرار نگرفت. میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراکی در گروه 66/0 درصد ترئونین نسبت به سایر گروه‌ها به‌ترتیب کمتر و بیشتر بود. غلظت گلوکز، کلسترول، تری‌گلیسرید، کلسیم، فسفر، آلبومین، پروتئین کل، LDL وگلوبولین سرم تحت تأثیر سطوح مختلف ترئونین قرار نگرفت. غلظت اسید اوریک سرم در پرندگان دریافت‌کننده 96/0 درصد ترئونین نسبت به سایر گروه‌ها کاهش و سطح HDL سرم در پرندگان مصرف‌کننده 66/0 و 76/0 درصد تروئونین افزایش یافت. تعداد گلبول‌های سفید و قرمز خون، درصد هماتوکریت، هتروفیل‌، لنفوسیت‌، نسبت هتروفیل به لنفوسیت، تیتر آنتی‌بادی شامل ایمونوگلوبولین G، ایمونوگلوبولین M و آنتی‌بادی کل در پاسخ به تزریق SRBC تحت تأثیر سطوح مختلف ترئونین قرار نگرفت. با در نظرگرفتن اسید اوریک و HDL سرم، مقدار ترئونین مورد نیاز در دوره پایانی به ترتیب 058/1 و 995/0 درصد برآورد شد. به‌طور کلی، دامنه بین 9/0 تا 1 درصد به‌عنوان مقدار مورد نیاز ترئونین در جوجه‌های گوشتی آرین 386 در دوره پایانی (22 تا 42 روزگی) توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پاسخ‌ ایمنی، ترئونین مورد نیاز، جوجه‌ گوشتی آرین، عملکرد، فراسنجه‌های خونی،

عنوان انگلیسی Determination of threonine requirement of Arian 386 broiler strain in finisher period (days 22 to 42) by evaluating the responses of performance, immunity and blood parameters
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to determine threonine requirement of Arian 386 broiler chickens at finisher period (days 22 to 42), using performance, immunity and blood parameters responses in a completely randomized design with six levels of threonine (0.66, 0.76, 0.86, 0.96, 1.06 and 1.16%), five replicates and 20 birds per each replicate. Requirement was determined by broken line method. Average daily feed intake was not affected by dietary level of threonine during days 22 to 42. Average daily weight gain and feed conversion ratio in broiler chickens fed the level of 0.66% threonine were respectively lower and higher compared to the other groups. The serum concentrations of glucose, cholesterol, triglyceride, calcium, phosphorus, albumin, total protein, LDL and globulin were not affected by different levels of threonine. The serum concentration of uric acid was reduced in birds received 0.96% threonine comparing the other groups and serum HDL level was increased in birds fed with 0.66 and 0.76% threonine. Number of white and red blood cells, percentage of hematocrit, heterophil, lymphocyte, heterophil to lymphocyte ratio, titer of antibody including IgG, IgM and total antibody in response to SRBC injection were not affected by different levels of threonine. Considering serum uric acid and HDL, threonine requirement during finisher period were estimated 1.058 and 0.995%, respectively. Totally, range of 0.9-1.0% can be suggested for threonine requirement of Arian 386 broiler chickens in finisher period (days 22 to 42).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پاسخ‌ ایمنی, ترئونین مورد نیاز, جوجه‌ گوشتی آرین, عملکرد, فراسنجه‌های خونی

نویسندگان مقاله ابراهیم بحرینی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران

محمد بوجارپور |
دانشیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

سید عبداله حسینی |
استاد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

سمیه سالاری |
استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

هدایت الله روشنفکر |
دانشیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

امیرحسین علیزاده قمصری |
استادیار مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_122476_e1241f0788c6856b1ae640964643a60a.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات