این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۳، شماره ۱۲۶، صفحات ۱۷-۳۰
عنوان فارسی
اثر افزودن اسید بوتیریک به شیر کامل بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های هلشتاین قبل و بعد از شیرگیری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر افزودن اسید بوتیریک به شیر کامل بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های هلشتاین از 36 راس گوساله هلشتاین در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) گروه شاهد بدون افزودنی (B0)، 2) گروه شاهد + 4 گرم در روز اسید بوتیریک در شیر (B4)، و 3) گروه شاهد + 8 گرم در روز اسید بوتیریک در شیر (B8). در طول آزمایش به خوراک و آب به صورت آزاد دسترسی داشتند. وزن بدن در زمان شیرگیری و پایان دوره در B4 و B8 تمایل به افزایش داشت (08/0 = P). افزایش وزن روزانه به طور معنی داری (01/0 > P) در دوره پیش از شیرگیری تحت تأثیر تیمار قرار گرفت به طوری که B0 کمترین افزایش وزن روزانه را داشت ولی تفاوتی بین B4 و B8 مشاهده نشد. استارتر مصرفی در دوره پیش از شیرگیری (01/0 > P)، پس از شیرگیری (04/0 = P) و کل دوره (01/0 > P) برای B0 کمتر از دو گروه دیگر بود ولی بین B4 و B8 تفاوتی وجود نداشت. غلظت گلوکز، پروتئین کل و آلبومین سرم در دوره پیش از شیر گیری تفاوتی بین تیمارها نداشت ولی غلظت BHBA در گروه B0 کمتر از سایر گروه ها بود (01/0 > P). میانگین امتیاز مدفوع پیش از شیرگیری بین تیمارها تفاوتی نشان نداد. در کل نتایج این پژوهش برای اولین بار نشان داد که افزودن اسید بوتیریک به شیر کامل می تواند اثرات مثبتی بر بهبود عملکرد در پی داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید بوتیریک، شیر کامل، گوساله، عملکرد تولیدی،
عنوان انگلیسی
Effect of adding butyric acid to whole milk on growth performance and blood parameters of Holstein calves in pre-weaning and post-weaning
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effect of adding butyric acid to whole milk on growth performance and blood parameters of Holstein calves, 36 calves were used in a completely randomized design. The experimental treatments were: 1) control group without any additive (B0); 2) B0 + 4 grams per day of added butyric acid in milk (B4); and 3) B0 + 8 grams per day of added butyric acid in milk (B8). The calves had free access to feed and water during the experiment. Body weight at weaning and end of experiment tended to increase in B4 and B8 compared to B0 (P = 0.08). Average daily gain was significantly (P < 0.01) affected by treatment during the pre-weaning, so that B0 had the lowest daily gain, but no difference was observed between B4 and B8. The starter intake was less in B0 compared to the other two groups during pre-weaning period (P < 0.01), post-weaning, (P = 0.04) and throughout study (P < 0.01), but there was no difference between B4 and B8. The serum concentrations of glucose, total protein and albumin within pre-weaning were not significantly different among treatments, but BHBA concentration was lower in B0 group than in other groups (P < 0.01). There was no difference among treatments in terms of average fecal score. In general, for the first time, the results of this study showed that adding butyric acid to the whole milk can have positive effects on improving performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسید بوتیریک, شیر کامل, گوساله, عملکرد تولیدی
نویسندگان مقاله
احسان محجوبی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان.
امیر ارمکان |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه زنجان.
مهدی حسین یزدی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه اراک.
داود زحمتکش |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_122436_4f4f36e4970735037b5a19b7577b41d0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات