این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۳، شماره ۱۲۶، صفحات ۴۱-۵۸
عنوان فارسی
تاثیر استفاده از مخلوط باکتریهای پروبیوتیکی بهصورت مایع یا خشک انجمادی بر عملکرد رشد، متابولیتهای خونی و فراسنجه های تخمیری شکمبهای گوسالههای شیرخوار
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر استفاده از مخلوط باکتریهای پروبیوتیکی بهصورت مایع یا خشک انجمادی بر مصرف خوراک، افزایش وزن، شاخصهای رشد اسکلتی و فراسنجههای خونی، از 24 رأس گوساله ماده هلشتاین در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. گوسالهها پس از تولد بهطور تصادفی به یکی از سه تیمار: 1) شاهد (بدون افزودنی)، 2) گوسالههای دریافت کننده پروبیوتیک به شکل مایع و 3) گوسالههای دریافتکننده پروبیوتیک به شکل جامد اختصاص داده شدند. تعیین ماده خشک مصرفی و ثبت نمره مدفوع بهصورت روزانه، وزنکشی و شاخصهای رشد اسکلتی بهصورت هفتگی و نمونهگیری خون در سنین 21، 42 و 70 روزگی انجام شد. مایع شکمبه 4 ساعت پس از تغذیه صبح در روزهای 30، 60 و70 آزمایش جمعآوری شد. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر میانگین روزهای از شیرگیری و شاخصهای رشد اسکلتی اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0P>). استفاده از پروبیوتیک مایع و جامد تاثیر معنیداری بر وزن بدن اولیه، وزن از شیرگیری و وزن نهایی نداشت (05/0P>). هیچ اختلافی بین تیمارها از نظر pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه در طی دوره آزمایش مشاهده نشد (05/0P>). استفاده از پروبیوتیک به شکل مایع و پودری تاثیر معنیداری بر فراسنجههای خونی (گلوکز، تریگلیسرید، پروتئین کل، بتاهیدروکسی بوتیرات و آلبومین) نداشت (05/0P>). بهطور کلی عدم پاسخ قابل انتظاردر نتیجه استفاده از پروبیوتیک به دو شکل مایع و یا پودری بر عملکرد گوسالههای شیرخوار را میتوان احتمالاً بهخاطر شرایط خوب بهداشتی و مدیریتی در پرورش گوسالههای شیرخوار نسبت داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گوساله، پروبیوتیک، عملکرد، فراسنجههای خونی، شاخصهای رشد اسکلتی،
عنوان انگلیسی
Effects of a mixture of lactic acid bacteria applied as a freeze dried or fresh culture on growth performance, blood metabolite and ruminal fermentation parameters of young dairy calves
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effects of using mixture of probiotic bacteria applied as a freeze dried or fresh culture on feed intake, weight gain, structural growth measurement and health, and blood metabolites, twenty four female Holstein calves were used in a completely randomized design. Calves after birth were randomly assigned into one of three treatments as follow: 1) control (without any additive), 2) calves received probiotic as a fresh culture and 3) calves received probiotic as freeze dried. Determination of starter intake and fecal scoring were done daily, and weighing and Structural growth measurements were recorded weekly. Blood samples were taken at the age of 25, 50 and 70 days old. Rumen fluid was collected 4 hours after morning feeding on 30, 60 and 70 days. The results showed that there were no differences among treatments on average weaning age and structural growth indices (p>0.05). Neither fresh culture probiotic nor freeze dried probiotic had effect on initial, final and weaning weight (p>0.05). There was no significant difference between treatments in terms of pH and ammoniacal nitrogen concentration (p>0.05). Freeze dried or fresh culture of probiotic had no significant effect (p>0.05) on blod metabolites (glucose, triglyserid, total protein, β_Hydroxybutyrate and albumin). Totally, the loss of predictable response resulted using of powder and liquid probioticson weaning calves performance can be attributed to good managerial and sanitary condition in weaning calves.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
گوساله, پروبیوتیک, عملکرد, فراسنجههای خونی, شاخصهای رشد اسکلتی
نویسندگان مقاله
جواد پایمرد |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
جواد بیات کوهسار |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس.
فرزاد قنبری |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس.
شهریار مقصودلو |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_122438_53b7c07b7e5ca0482f2a50aaf84e68fa.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات