این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۳، شماره ۱۲۶، صفحات ۸۳-۹۴
عنوان فارسی
بررسی تاثیر استفاده از مقادیر مختلف بقایای بوته خشک گوجهفرنگی بر عملکرد، قابلیت هضم و فراسنجههای خونی برههای دالاق
چکیده فارسی مقاله
استفاده از بقایای محصولات زراعی در خوراک برههای پرواری در کشورهای مختلف بعنوان موضوعی مهم مطرح میباشد. با توجه به وسعت بالای کشت بالای گوجهفرنگی ،هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر سطوح مختلف علوفه گوجهفرنگی بر عملکرد برههای دالاق میباشد از این رو از 16 بره نژاد دالاق با متوسط وزن اولیه 2/4 ± 5/26 در 4 تیمار در قالب طرح کاملا تصادفیاستفاده شد. بوته گوجه-فرنگی در سه سطح 7، 14 و 21 درصد جایگزین یونجه به همراه گروه شاهد تیمارهای آزمایشی را تشکیل دادند. جیره روزانه طی دو وعده در ساعات 8 و 16در اختیار برهها قرار گرفته و در پایان بقایای خوراک جمع و وزنکشی شدند. برای اندازهگیری روند رشد،هر 14 روز یکبار برهها وزنکشی شدند. و در پایان دوره آنالیز مدفوع به منظور اندازهگیری قابلیت هضم و نمونه گیری از خون جهت متابولیتهای خونی انجام شد. عملکرد برهها تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت(05/0>P).تیمار 21درصد با 181 گرم کمترین افزایش وزن روزانه و بیشترین ضریب تبدیل خوراک را داشتند ولی بین دو تیمار 7 و 14 درصد با تیمار شاهد تفاوت معنیداری مشاهده نشد. استفاده از بوته گوجهفرنگی به جاییونجه(بیش از 20 درصد) به ترتیب سبب افزایش 12 میلیگرم بر دسیلیتر ازت اورهای خون و 6 میلیگرم کاهش کلسترول خون گردید ولی بین تیمارهای آزمایشی به لحاظ قابلیت هضم تفاوت معنیداری مشاهده نشد. استفاده علوفه گوجه-فرنگی در سطح 14 درصد در عملکرد نهایی بره پروار به لحاظ اقتصادی مفیدبوده و میتواند از این طریق ضمن کاهش هزینههای پرورش وکاهش مشکلات زیستی به منابع مفید خوراکی تبدیل شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عملکرد، علوفه گوجه فرنگی، فراسنجههای خونی، قابلیتهضم،
عنوان انگلیسی
Effect of different amounts of dried tomato forages on performance and feed intake in fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله
Considering high tomato cultivation in Iran, the aim of this study was to investigate the replacement of different levels of tomato forage with alfalfa on the performance of Dalagh lambs. Therefore, it was carried out by using 16 lambs with a mean initial weight of 26.5 ± 4.2 with 4 treatments in completely randomized design. Tomato forage in three levels of 7, 14 and 21 percent replaced with alfalfa that with of control group formed experimental treatments. Daily feed was provided to lambs twice at, 8 and 16 hours and the feed residues were weighed in the end period. The lamb weight was measured every 14 days to measure growth. At the end of the course, stool and blood were performed to measure apparent digestion and blood metabolites. Lambs performance was affected by treatments (P < 0.05). Treatment 4 had the lowest daily gain at 187 gr and it has highest feed conversion ratio but no was significant difference between treatments 2, 3 with control. The use of tomato plants instead of alfalfa (more than 20%) resulted in an increase of 12 mg / dl of blood urea and 6 mg of cholesterol. There was no significant difference between experimental treatments in digestibility. Replacing tomato forage in a level of 14% with alfalfa in the final performance of lamb is economically beneficial, and trough this, by reducing the cost of breeding and reducing biological problems can be a beneficial nutritional resource.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عملکرد, علوفه گوجه فرنگی, فراسنجههای خونی, قابلیتهضم
نویسندگان مقاله
سمیه فروزان |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
تقی قورچی |
استاد تمام گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
عبدالحکیم توغدری |
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
بهرام پارسا |
دانش آموخته دکتری دانشگاه صنعتی شاهرود
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_122441_2439c8c46f7c5db8aacfdc8c24475860.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات