این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۳، شماره ۱۲۶، صفحات ۱۲۹-۱۴۶

عنوان فارسی اثرات عمل آوری با پرتو میکروویو بر ارزش غذایی کنجاله منداب بومی
چکیده فارسی مقاله در این آزمایش، تأثیر عمل‌آوری کنجاله منداب بومی با میکروویو بر ترکیب شیمیایی، گلوکوسینولات‌ها، اسید فایتیک، تجزیه‌پذیری ماده خشک و پروتئین خام، قابلیت هضم برون‌تنی پروتئین خام، پروتئین قایل متابولیسم و روند تجزیه پذیری پروتئین حقیقی در زمان‌های مختلف انکوباسیون در شکمبه با روش الکتروفورز بررسی شد. ابتدا میزان رطوبت نمونه‌ها (سه نمونه 500 گرمی) به 250 گرم در کیلوگرم رسانده شد و سپس با پرتو میکروویو به مدت2، 4 یا 6 دقیقه و با قدرت 800 وات عمل آوری شدند.ترکیب شیمیایی، اسید فایتیک و گلوکوسینولات با روش‌های استاندارد و تجزیه‌پذیری ماده خشک و پروتئین خام با روش کیسه‌های نایلونی اندازه‌گیری شد. قابلیت هضم برون‌تنی پروتئین خام با روش آنزیمی سه مرحله‌ای و روند تجزیه پذیری پروتئین حقیقی در شکمبه و نگاری با روش الکتروفورز ژل پلی آکریلامید (SDS-PAGE) اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که عمل‌آوری با میکروویو سبب کاهش اسید فایتیک و گلوکوسینولات‌ها شد (01/0p <). با افزایش زمان عمل‌آوری با میکروویو ناپدید شدن شکمبه‌ای ماده خشک و پروتئین خام کنجاله منداب در زمان‌های مختلف انکوباسیون کاهش یافت (05/0p <). بر پایه نتایج این آزمایش، عمل‌آوری با میکروویو بیش از 2 دقیقه در بهبود ارزش غذایی آن جهت استفاده در جیره نشخوارکنندگان موثر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الکتروفورز، پرتو میکروویو، پروتئین قابل متابولیسم، تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای، کنجاله منداب بومی،

عنوان انگلیسی Effects of microwave irradiation on nutritional value of native rapeseed meal
چکیده انگلیسی مقاله In this research, effect of treating native rapeseed meal (NRSM) with microwave irradiation on chemical composition, glucosinolate, phytic acid, ruminal dry matter (DM) and crude protein (CP) degradability, metabolizable protein (MP) and in vitro CP digestibility of before and after irradiation were investigated. At first, moisture content of samples (three sample of 500 g) were increased to 250 g/kg. Then, were subjected to microwave irradiation at a power of 800 W for 2, 4 or 6 min. Chemical composition, phytic acid and glucosinolate contents of untreated and irradiated samples were determined by standard methods. Degradation kinetics of CP were determined according to in situ procedure. Sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE) was used to monitor protein subfractions and the fate of true proteins of untreated and irradiated feed samples in the rumen. The results of experience showed that irradiation decreased the total glucosinolate and phytic acid content of NRSM (p < 0.001). Ruminal disappearance of DM and CP in different incubation times linearly increased (p < 0.05) as irradiation time increased. Based on results of this study, microwave irradiation more than 2 min decreased glucosinolate and phytic acid content and ruminal degradability of CP and increased by pass protein, in vitro CP digestibility and MP of NRSM and eventually, microwave irradiation was effective in improving nutritional value of NRSM for using in ruminant diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله الکتروفورز, پرتو میکروویو, پروتئین قابل متابولیسم, تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای, کنجاله منداب بومی

نویسندگان مقاله سیدروح اله ابراهیمی محمودآباد |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

علی نیکخواه |
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

علی اصغر صادقی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_122446_6145444ffb9c47918db1426ed976179a.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات