این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۳، شماره ۱۲۶، صفحات ۱۴۷-۱۵۶
عنوان فارسی
تأثیر مرحله شیردهی و تعداد شکم زایش بر ترکیبات شیر در میش عربی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه، بررسی اثر مرحله شیردهی و تعداد شکمهای زایش بر ترکیبات شیر در میش عربی بود. تعداد 30 رأس میش عربی (10 رأس به ازای هر شکم زایش اول، دوم و سوم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با میانگین وزن اولیه 47 کیلوگرم استفاده شد. پس از زایش میشهای هر گروه، هر دو هفته یکبار و به مدت دو ماه جمعآوری نمونههای شیر برای ارزیابی میزان ترکیبات شیر انجام شد. درصد پروتئین شیر در زایش دوم روندی نوسانی داشت. در میشهای شکم سوم، بیشترین درصد پروتئین شیر مربوط به ماه دوم شیردهی بود (05/0>P). در زایشهای اول، دوم و سوم، درصد چربی شیر با پیشرفت دوره شیردهی افزایش یافت (05/0>P). در میش-های شکم سوم، بیشترین میزان ماده جامد شیر مربوط به هفته هشتم شیردهی بود (05/0>P). در میشهای شکم اول، درصد ماده جامد شیر در کل دوره شیردهی در نوسان بود (05/0>P). میزان لاکتوز شیر در هفته هشتم شیردهی میشهای شکم اول و سوم بیشتر از شیر هفته دوم تا ششم دوره شیردهی بود. pH شیر در میشهای یکبار زایش با ادامه شیردهی افزایش یافت (05/0>P). بطور کلی، خصوصیات فیزیکوشیمیایی شیر میشهای عربی بجز میزان خاکستر و چگالی تحت تأثیر دورههای شیردهی قرار میگیرند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دوره شیردهی، شکم زایش، خصوصیات فیزیکوشیمیایی شیر، میش عربی،
عنوان انگلیسی
Effect the lactation period and parities on milk composition in Arabi ewe
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effect of lactation stage and numbers of parities on milk composition in Arabi ewe. Thirty Arabi ewes (10 ewe per each group from first, second and third parity) with average weight of 47 Kg in randomized design were used. After the parturition of ewes from each group, milk samples were collected every two weeks for two months to evaluate the milk composition. In the third parity ewes, the highest milk protein percent was related to the second month of lactation (p < 0.05). In the first, second and third parity, milk fat percent was increased with lactation progress (p < 0.05). The highest amount of total solid was belonged to ewes in their third parity in the 8th week of lactation (p < 0.05). In the first parity ewes, the amount of total solid was fluctuating with lactation (p < 0.05). In first and third parity of ewes, the percentage of milk lactose in the 8th week of lactation was higher than the previous stages of lactation. In the first parity ewes, pH increased with progress the lactation period (p < 0.05). In general, physicochemical characteristics of Arabi ewe milk, except ash and density, were affected by parity and lactation stage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
دوره شیردهی, شکم زایش, خصوصیات فیزیکوشیمیایی شیر, میش عربی
نویسندگان مقاله
معصومه عبدالخانی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
صالح طباطبائی وکیلی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان.
طاهره محمدآبادی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان.
حسین جوینده |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان.
نشانی اینترنتی
https://asj.areeo.ac.ir/article_122447_6d950ec1f84248136893ee69998f181d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات