این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۵۳، شماره ۲، صفحات ۱۲۷-۱۳۹

عنوان فارسی بررسی پاسخ جوجه‌های گوشتی به استفاده از آنزیم پروتئاز در جیره‌های حاوی سویای پرچرب ‌اکسترودشده در دماهای گوناگون
چکیده فارسی مقاله تعداد 1440 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس-308، سن یک تا 42 روزگی در قالب طرح بلوک­های­ کامل تصادفی با هشت تیمار در شش تکرار (30 قطعه در هر تکرار) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره­های حاوی صفر (بر پایه کنجاله سویا) و 15 درصد دانه سویای خام، دانه سویای پرچرب اکسترود شده در دمای 90 و 150 درجه سلسیوس با مقادیر صفر و یا 02/0 درصد آنزیم پروتئاز بودند. استفاده از دانه سویای خام موجب کاهش معنی­دار مصرف خوراک، افزایش وزن بدن و وزن نسبی لاشه و همچنین افزایش ضریب تبدیل خوراک و وزن لوزالمعده شد (01/0> P). آنزیم پروتئاز سبب بهبود افزایش وزن در جیره­های حاوی دانه سویای خام شد (01/0> P). ضریب تبدیل خوراک در جیره­های حاوی کنجاله و دانه خام سویا به هنگام استفاده از آنزیم پروتئاز بهبود یافت (01/0> P). دمای اکسترود کردن، شاخص­های عملکرد رشد پرنده‌های آزمایشی را تحت تأثیر قرار نداد. جیره حاوی دانه سویای خام بدون آنزیم، سطح کلسترول خون را افزایش داد (05/0> P). بر اساس نتایج، استفاده از آنزیم پروتئاز در جیره­های حاوی کنجاله سویا یا دانه سویای خام عملکرد جوجه‌های گوشتی را بهبود داد؛ با این وجود، چنین اثری در جیره­های حاوی سویای پرچرب اکسترود شده، کم­رنگ بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم پروتئاز،دانه سویا،عملکرد،فرآوری،

عنوان انگلیسی Investigation on the effects of dietary protease supplementation in broiler diets ‎containing full-fat soybean extruded at different temperatures
چکیده انگلیسی مقاله For this expriment 1440 Ross 308 male broilers (from 1 to 42 days of age) were used in a randomized complete block design with eight treatments in six blocks. Experimental diets included: soybean meal (control treatment), raw soybeans, full-fat soybeans extruded (15%) at 90 and 150°C, and each of them with 0.02% or without (0.0) protease enzyme supplementation. The use of raw soybean compared to soybean meal or extruded full-fat soybean significantly reduced feed intake, body weight and relative carcass weight, as well as increased feed conversion ratio and pancreatic weight (P< 0.01). weight gain was improved in diets supplemented by protease enzyme compared to diets containing raw soybean (P< 0.01). Feed conversion ratio was improved in diets containing raw soybean and soy bean meal by dietary protease supplementation (P< 0.01). Extrusion temperature did not affect the growth performance of experimental birds. Diet containing raw soybean without enzyme increased blood cholesterol levels (P < 0.05). According to the findings of this study, the use of protease enzyme in diets containing soybean meal or raw soybean can improve the performance of broilers However, such effect is less pronounced in diets containing extruded full-fat soybean meal.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آنزیم پروتئاز,دانه سویا,عملکرد,فرآوری

نویسندگان مقاله محمود رضا حیدری |
دانشجوی دکتری، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ‏گرگان، ایران

بهروز دستار |
استاد گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سید ناصر موسوی |
دانشیار، گروه علوم دامی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

رضا میرشکار |
استادیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سید عیداله حسینی |
استاد، مؤسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

مجید عباسی |
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_87984_e1842033d382432eab3bd7c31c7f76d3.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات