این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۳، شماره ۱، صفحات ۲۳-۳۲
عنوان فارسی
تاثیر اسید وانیلیک در مقایسه با ویتامینهای C و E برنگهداری کوتاه و بلندمدت اسپرم قوچ
چکیده فارسی مقاله
در مطالعهی حاضر، تأثیر اسید وانیلیک بر ویژگیهای منی قوچ نژاد زل برای نگهداری کوتاهمدت و بلندمدت، مورد مطالعه قرار گرفت. گروههای آزمایشی شامل گروه شاهد، غلظتهای مختلف اسید وانیلیک (1، 10 و 100 میکروگرم در میلیلیتر)، مخلوط آلفاتوکوفرول و اسید آسکوربیک (5 میلیمولار+ 5 میلیمولار) و تیمار دیمتیلسولفوکساید (DMSO، حلال آلفاتوکوفرول-5 میکرولیتر) بودند. فراسنجههای اسپرم در شرایط مایع در زمانهای صفر، 24، 48 و 72 ساعت پس از نگهداری در دمای یخچال و نیز پس از انجماد- یخگشایی بررسی شدند. نتایج نشان دادند که در غلظتهای 1 و 10 میکروگرم در میلیلیتر اسید وانیلیک در مقایسه با گروههای شاهد و ویتامین E+C، پس از زمانهای مختلف سردسازی، صفات کیفی اسپرم (جنبایی، درصد اسپرمهای زنده و یکپارچگی غشا) و فعالیت میتوکندری افزایش معنیداری داشتند (05/0P<). پس از انجماد-یخگشایی نتایج نشان داد که جنبایی کل و درصد اسپرمهای زنده در غلظت 1 میکروگرم در میلیلیتر اسید وانیلیک نسبت به گروه شاهد و ویتامین E+C بیشتر بود (05/0P<). یکپارچگی غشاء و مورفولوژی اسپرم در غلظتهای 1 و 10 میکروگرم در میلیلیتر اسید وانیلیک نسبت به گروه شاهد بیشتر بود (05/0P<). غلظت 1 میکروگرم در میلیلیتر اسید وانیلیک نسبت به تیمار ویتامین E+C بیشترین فعالیت میتوکندری را از خود نشان داد (05/0P<). یافتههای حاضر نشان داد که افزودن اسید وانیلیک (غلظتهای 1 و 10 میکروگرم در میلیلیتر اسید وانیلیک) به رقیقکننده موجب بهتر شدن کیفیت اسپرم در طول زمان نگهداری شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید وانیلیک،آنتیاکسیدان،آنالیز اسپرم،انجماد اسپرم،نگهداری مایع،
عنوان انگلیسی
Effect of vanillic acid in comparison with vitamin E+C on short- and long-term preservation of ram semen
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the effect of vanillic acid in comparison with vitamin E+C on the semen characteristics of Zel's ram under short and long-term preservation, was investigated. The experimental groups consisted of different concentrations of vanillic acid (0, 1, 10 and 100 μg/mL), a mixture of alpha-tocopherol and ascorbic acid (vitamin E+C), and dimethyl sulfoxide (DMSO) (as alpha-tocopherol solvent). The samples were evaluated at 0, 24, 48 and 72 hours after storage at 4 °C and following the freeze-thawing process. During the cold storage, sperm quality traits (motility, viability and membrane integrity) and mitochondrial activity increased significantly (P< 0.05) at concentrations of 1 and 10 μg/ml vanillic acid in comparison with control and vitamin E+C groups. Our results revealed that the total motility and percentage of spermatozoids in the concentration of 1 μg/ml of vanillic acid were higher than control and vitamin E+C groups (P< 0.05). Also, plasma membrane integrity and morphology of spermatozoid were higher in concentrations of 1 and 10 μg/ml of vanillic acid than control group. Concentration of 1 μg/ml of vanillic acid showed the highest mitochondrial activity than vitamin E+C treatment (P< 0.05). Our findings showed that addition of vanillic acid at the concentrations of 1 and 10 μg/mL to the semen extender improved the quality of spermatozoid in the Zel breed sheep.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسید وانیلیک,آنتیاکسیدان,آنالیز اسپرم,انجماد اسپرم,نگهداری مایع
نویسندگان مقاله
زهرا نجم آبادی |
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
حمید دلدار |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
زربخت انصاری پیر سرای |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
عیسی دیرنده |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_87687_196962018b2033dcfa6f057ad8358214.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات