این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۱، شماره ۴، صفحات ۲۸۵-۲۹۷
عنوان فارسی
ارزیابی عملکرد رشد، شاخصهای خونی، پاسخ ایمنی، گوارشپذیری مواد مغذی و ریختشناسی روده جوجه گوشتی تغذیهشده با دانه فرآوریشده کینوا (Chenopodium quinoa Willd)
چکیده فارسی مقاله
هدف از این تحقیق، ارزیابی استفاده از سطوح مختلف دانه فرآوری شده کینوا بر عملکرد رشد، شاخصهای لاشه، شاخصهای بیوشیمیایی خون، قابلیت هضم مواد مغذی و ریختشناسی روده در جوجههای گوشتی بود. در این آزمایش از تعداد 280 قطعه جوجه یکروزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل گروه شاهد (فاقد کینوا)، سه سطح 4، 8 و 12 درصد دانه شسته کینوا و سه سطح 4، 8 و 12 درصد دانه پوستکنده کینوا بودند. دادههای عملکردی شامل وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در دورههای آغازین (1-10 روزگی)، رشد (11-24 روزگی) و پایانی (25-42 روزگی) رکوردبرداری شدند. نتایج نشان داد استفاده از دانه پوستکنده کینوا، وزن بدن و مصرف خوراک را افزایش و ضریب تبدیل خوراک را در مقایسه با شاهد کاهش داد (05/0P<). افزودن 4 درصد دانه پوستکنده کینوا به جیره جوجههای گوشتی، وزن نسبی اجزای لاشه شامل سینه و ران را افزایش و چربی شکمی را در مقایسه با شاهد کاهش داد (05/0P<). استفاده از دانه کینوا در جیره جوجههای گوشتی بر وزن نسبی قلب و کبد اثر نداشت و وزن نسبی بورس فابرسیوس در جوجههای تغذیه شده با سطوح مختلف دانه شسته و پوستکنده کینوا از گروه شاهد بالاتر بود (05/0P<). استفاده از دانه شسته یا پوستکنده کینوا تا سطح 12 درصد اثر منفی بر عملکرد جوجههای گوشتی نداشت. استفاده از دانه فرآوریشده کینوا در سطح 4 درصد سبب افزایش عمق کریپت و ارتفاع پرز ژژنوم در مقایسه با شاهد شد (05/0P<). افزودن دانه فرآوریشده کینوا بر عرض پرز ژژنوم، گوارشپذیری پروتئین و چربی اثر نداشت. بنابراین استفاده از دانه فرآوریشده کینوا تا سطح 12 درصد اثر منفی بر گوارشپذیری مواد مغذی نداشت و باعث بهبود ریختشناسی بافت در قسمت ژژنوم شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
راندمان لاشه،ضریب تبدیل خوراک،عمق کریپت،کلسترول،کینوا،
عنوان انگلیسی
Growth performance, blood indices, immune response, nutrient digestibility and intestinal morphology of broiler chickens fed processed quinoa seed (Chenopodium quinoa Willd)
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to investigate the application of different levels of peeled and washed quinoa seeds on growth performance, immune response, nutrient digestibility and intestinal morphology in broilers. A total 280 Ross 308, one day old chicks were used in a completely randomized design with seven treatments, four replicates and 10 chicks per replicate. Experimental groups consisted of seven groups; fed 4, 8 and 12% peeled quinoa, or 4, 8 and 12% washed quinoa, and one control group. The results showed that using 4% peeled quinoa significantly increased the body weight and the feed intake. Broiler fed 4% peeled quinoa had lower FCR compare to the control (P< 0.05). The using of 4% peeled quinoa increased the relative weight of carcass components including the breast and thigh (P< 0.05) but decreased abdominal fat compared to the control group (P< 0.05). The relative weight of bursa was higher in chicks fed different levels of quinoa (P< 0.05). At 42 days of age the quinoa had no effect on the titer of immunoglobulin M and G index but increased total anti-SRBC index in broilers fed different levels of processed quinoa, compared to control (P< 0.05). Quinoa reduced the concentration of cholesterol and LDL in broiler chicks (P< 0.05). The processed quinoa at 4% increased the villus height and crypt depth (P < 0.05), but did not affect the villus width of jejunum of broilers. It is concluded that using peeled and washed quinoa at 4% improved growth performance of broiler chickens. However, up to 12% washed or peeled quinoa had no negative effect on growth performance, and may decrease abdominal fat and blood lipid and may increase immune response of broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
راندمان لاشه,ضریب تبدیل خوراک,عمق کریپت,کلسترول,کینوا
نویسندگان مقاله
عاطفه نوکندی |
دانشآموخته کارشناسی ارشد پرورش و مدیریت تولید طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
سید جواد حسینی واشان |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
سید احسان غیاثی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
حسین نعیمی پور یونسی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_80869_0955f425670f8469339e2692cb071a33.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات