این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۱، شماره ۴، صفحات ۳۳۷-۳۴۷
عنوان فارسی
اثر افزودن قند محلول و نمک کلسیمی روغن ماهی به جیره بر عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب گوشت در گوسالههای نر پرواری هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور بررسی اثر افزودن ساکارز به جیره با و بدون نمک کلسیمی اسیدهای چرب روغن ماهی بر عملکرد، ترکیب شیمیایی گوشت و الگوی اسیدهای چرب لاشه در گوسالههای نر هلشتاین انجام شد. تعداد 36 راس گوساله با میانگین وزنی 57±269 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با چینش فاکتوریل 2×2 به مدت 128 روز و با جیرههای آزمایشی شامل 1- کنترل، 2- جیره حاوی 5 درصد ساکارز، 3- جیره حاوی 5/2 درصد نمک کلسیمی روغن ماهی و 4- جیره حاوی 5 درصد ساکارز و 5/2 درصد کلسیمی روغن ماهی تغذیه شدند. افزودن ساکارز به جیرهها افزایش وزن روزانه گوسالهها را بهبود بخشید (01/0>P). برهمکنش ساکارز و روغن ماهی بر ماده خشک مصرفی (05/0>P) و مقدار ماده خشک گوشت معنیدار بود (05/0P=). استفاده از نمک کلسیمی روغن ماهی، افزایش غلظت اسید واکسینیک و سیس-9 ترانس-11 اسید لینولئیک (CLA) در عضله چشمی گوسالهها را در پی داشت (05/0>P). مجموع اسیدهای چرب n-3 PUFA در گوشت افزایش یافت و همین امر سبب کاهش نسبت اسیدهای چرب n-6/n-3 و افزایش ذخیره داخل ماهیچهای اسیدهای چرب امگا-3 (ایکوزاپنتاانوئیک اسید و دکوزاهگزاانوئیک اسید) شد (001/0=P). بهطور کلی نتایج نشان داد استفاده از نمک کلسیمی روغن ماهی همراه با ساکارز سبب افزایش مصرف ماده خشک و بهبود افزایش وزن روزانه در گوسالههای پرواری میشود. همچنین مصرف نمک کلسیمی روغن ماهی افزایش غلظت اسیدهای چرب 3-n و همچنین اسید واکسینیک و CLA در ماهیچه راسته گوسالهها شد که به معنی بهبود کیفیت و ارزش تغذیهای گوشت میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهای چرب امگا-3،ساکارز،عضله چشمی،کبد،گوساله پرواری،
عنوان انگلیسی
Effects of adding dietary soluble sugar and calcium salts of fish oil on growth performance and profile of meat fatty acids of Holstein steers
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to study the effects of including sucrose, with or without calcium salts of fish oil on performance, carcase characteristics and meat fatty acids profile of fattening Holstein steers. Thirty sixth Holstein steers (269±57 kg body weight) were used in a completely randomized design with a 2×2 factorial arrangement during 128 days of experimental period. Dietary treatments were 1) control, 2) sucrose (SU) (5% DM), 3) calcium salts of fish oil (CF) (2.5% DM), 4) SU and CF. Average daily gain increased with added SU (P>0.01). An interaction between SU and Ca-FO was found on dry matter intake (DMI) (P< 0.05) and dry matter content of longissimus dorsi muscle (LM) (P< 0.05). Dietary inclusion of Ca-FO increased the concentration of vaccinec acid and CLA in longissimus dorsi (P=0.03). Total PUFA n-3 increased in longissimus dorsi and subsequently decreased n-6: n-3 ratio and increases intramuscular storage of EPA & DHA fatty acids (P=0.01). The results of this study showed addition SU and Ca-FO could have stimulatory effect on dry matter intake and avrage daily gain in fattening steers. Also Ca-FO increased concentration of n-3 fatty acids, vaccinec and CLA acids which means improving meat quality and nutritional valus.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسیدهای چرب امگا-3,ساکارز,عضله چشمی,کبد,گوساله پرواری
نویسندگان مقاله
محمد جواد خلیفه |
دانشجوی دکتری تغذیۀ دام، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
محسن ساری |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
مهدی دهقان بنادکی |
استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_80872_ab709bfde7649cc39847cfb21eb3011d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات