این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۱، شماره ۴، صفحات ۳۴۹-۳۵۹
عنوان فارسی
آثار استفاده از پودر جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) در جیره بر عملکرد، کیفیت تخممرغ، فولیکولهای تخمدانی و وضعیت سیستم ایمنی مرغهای تخمگذار سویه LSL
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی آثار استفاده از سطوح مختلف (صفر، 3/0، 6/0 و 9/0 درصد جیره) پودر جلبک سبز-آبی (اسپیرولینا پلاتنسیس) بر عملکرد، کیفیت تخممرغ، فراسنجههای تخمدانی و وضعیت سیستم ایمنی، از تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار سویه LSL در سن 26 تا 37 هفتگی، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (12 قطعه مرغ در هر تکرار) استفاده شد. افزودن جلبک به جیره، در کل دوره آزمایش اثری بر مقدار مصرف خوراک روزانه، ضریب تبدیل خوراک، درصد تخممرغهای شکسته و متوسط وزن تخممرغها نداشت (05/0P>). اما استفاده از سطوح 6/0 و 9/0 درصد پودر جلبک، درصد تولید تخممرغ را نسبت به سطح 3/0 درصد و استفاده از سطح 6/0 درصد پودر جلبک، توده تخممرغ تولیدی را نسبت به گروه شاهد افزایش داد (05/0P<). تیمارهای آزمایشی بر ضخامت، مقاومت و درصد پوسته، ارتفاع سفیده و واحد هاو اثر معنیداری نداشتند، اما با افزایش سطح استفاده از جلبک، وزن پوسته و رنگ زرده افزایش یافت (05/0P). تعیین عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل (در هفتههای 35 و 37) نشان داد که سطوح 6/0 و 9/0 درصد جلبک در هفته 37، بهطور معنیداری عیار پادتن را نسبت به گروه شاهد افزایش دادند (05/0P<). تعداد فولیکولهای مختلف تخمدانی، وزن نسبی بورس فابریسیوس و طحال و لاشه تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتایج نشان داد که افزودن 6/0 درصد جلبک اسپیرولینا به جیره، سبب افزایش توده تخممرغ تولیدی، بهبود رنگ زرده تخممرغ و بهبود پاسخ آنتیبادی میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپیرولینا پلاتنسیس،جلبک،سیستم ایمنی، مرغ تخمگذار،
عنوان انگلیسی
Effects of dietary Spirulina platensis algae powder on performance, egg quality, ovarian follicles and immune system in Lohmann LSL laying hens
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to investigate the effects of different levels (0%, 0.3%, 0.6% and 0.9%) of blue-green algae (Spirulina platensis) on performance, egg quality, ovarian parameters and immune system of LSL laying hens at 26-37 wk. of age. One hundred and ninety-two hens were used in a completely randomized design with four treatments and four replications. The effect of algae on daily feed intake, feed conversion ratio, broken eggs percent and egg weight was not significant, but the egg mass improved using 0.6% algae compared with control group (P< 0.05). Also, egg production of hens fed the diet with 0.6% and 0.9% Spirulina/kg were higher than treatment 2 (P< 0.05). Eggshell breaking strength, eggshell relative weight, eggshell thickness, albumen height and haugh unit were not affected by treatments. However, increasing the dietary levels of Spirulina caused the improvements in eggshell weight and egg yolk color. None of the treatments had significant effects on white and red blood cells, platelets, heterophiles/lymphocytes ratio and concentration of hemoglobin. Dietary treatments did not have significant effects on humoral immunity against SRBC and cell mediated immunity response against PHA injection. But the treatments had a significant effect on the antibody titer in vaccinated birds against Newcastle. In addition, there were no influences of the experimental diets on ovarian different follicles, relative weight of bursa, spleen and carcass. In conclusion, inclusion of 0.6% Spirulina platensis algae in diet increased egg mass, egg yolk color and antibody titer against Newcastle vaccine.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسپیرولینا پلاتنسیس,جلبک,سیستم ایمنی, مرغ تخمگذار
نویسندگان مقاله
اسماعیل احمدی نیا |
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مرتضی مهری |
استادیار، گروه علوم دامی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
فاطمه شیرمحمد |
استادیار، گروه علوم دامی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_80873_d045b0b95eb5fa90ae182d089f4483cb.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات