این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
علوم زیستی ورزشی
، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۶۵-۷۹
عنوان فارسی
تأثیر تعاملی تمرین مقاومتی و مصرف بذر کدو بر سطوح عوامل بازدارنده (گلوتاتیون و ATP) و عوامل مخرب (سیتوکرم-C و مالون دیآلدئید) در بافت ریۀ رتهای مسمومشده با پراکسید هیدروژن
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مسمومیتهای ریوی و تولید گونههای واکنشی به نقص در تبادل گازهای تنفسی و آسیب به DNA منجر میشوند. بذر کدو با خواص آنتیاکسیدانی بسیار قدرتمند میتواند تولید ROS را کاهش دهد؛ بنابراین هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیر تعاملی تمرین مقاومتی و مصرف بذر کدو بر سطوح عوامل بازدارنده گلوتاتیون و ATP و مخرب سیتوکرم-C و مالون دیآلدئید در بافت ریه رتهای مسمومشده با پراکسید هیدروژن است. روش پژوهش: 42 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن تقریبی 50±250 گرم انتخاب و بهصورت تصادفی به 7 گروه 6 سری شامل 1. کنترل سالم، 2. کنترل مسموم، 3. تمرین مقاومتی، 4. بذر کدو 1 میلیگرم بر کیلوگرم، 5. بذر کدو 2 میلیگرم بر کیلوگرم، 6. تمرین مقاومتی+بذر کدو 1 میلیگرم بر کیلوگرم و 7. تمرین مقاومتی+بذر کدو 2 میلیگرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. پروتکل تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان یکمتری با دو سانتیمتر فاصله بین هر دو پله و شیب 85 درجه بود. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای آماری تحلیل واریانس دوطرفه همراه با آزمون تعقیبی بونفرونی در نرمافزار SPSS در سطح معناداری 05/0P≤ صورت گرفت. یافتهها: تمرین مقاومتی همراه با مصرف بذر کدو به ایجاد اثر معناداری بر غلظتهای ATP، سیتوکروم-C، GSH، MDA و PAB در بافت ریه منجرشد (001/0=P). نتیجهگیری: تعامل انجام تمرین مقاومتی همراه با مصرف بذر کدو با افزایش عواملی مانند ATP و غلظت GSH و همچنین کاهش غلظت سیتوکروم-C، MDA و PAB میتواند ROS تولیدشده از مسمومیتهایی مانند H2O2 را در بافت ریه کاهش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بذر کدو،پراکسید هیدروژن،تمرین مقاومتی،سیتوکرم-C،مالون دیآلدئید،
عنوان انگلیسی
Interactive Effect of Resistance Training and Pumpkin Seed Consumption on the Levels of Inhibitory (Glutathione and ATP) and Destructive (Cytochrome-C and Malon di Aldehyde) Factors in Lung Tissue of Rats Poisoned With Hydrogen Peroxide
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Pulmonary poisoning and the production of Reactive Oxygen Species (ROS) lead to impaired respiratory gas exchange and cause DNA damage. Pumpkin seeds with powerful antioxidant properties can reduce ROS production. Therefore, the present study aimed to investigate the interactive effect of resistance training and pumpkin seed consumption on the levels of inhibitory (Glutathione and ATP) and destructive (Cytochrome-C and Malondialdehyde) factors in lung tissue of rats poisoned with hydrogen peroxide. Methods: forty-two male Wistar rats with an approximate weight of 250±50 kg were selected and randomly divided into seven groups (six rats in each group) including 1. Healthy Control, 2. Poisoned Control, 3. Resistance Training, 4. One mg/kg Pumpkin Seeds, 5. Two mg/kg Pumpkin Seeds, 6. Resistance Training + One mg/kg Pumpkin Seeds, and 7. Resistance Training + Two mg/kg Pumpkin Seeds. The resistance training protocol consisted of climbing a one-meter ladder with a 2-centimeter distance between each step and an 85-degree incline. Data were analyzed using two-way ANOVA and Bonferroni post hoc test in SPSS software at a significance level of α=0.05. Results: Resistance training combined with the consumption of pumpkin seeds led to a significant effect on ATP, Cytochrome-C, GSH, MDA, and PAB concentrations in lung tissue (P=0.001). Conclusion: The interaction of performing resistance training with pumpkin seed consumption can reduce the production of ROS via toxins such as H2O2 in lung tissue, by increasing factors such as ATP and GSH concentration as well as decreasing Cytochrome-C, MDA, and PAB concentrations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بذر کدو,پراکسید هیدروژن,تمرین مقاومتی,سیتوکرم-C,مالون دیآلدئید
نویسندگان مقاله
نازآفرین محمد |
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران.
حسن متین همایی |
نویسنده مسؤول، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکز،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
سید علی حسینی |
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
نشانی اینترنتی
https://jsb.ut.ac.ir/article_89686_de3fcd04464b8dd5c5e914185805f639.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات