این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم گیاهان زراعی ایران
، جلد ۵۳، شماره ۲، صفحات ۱۴۳-۱۵۴
عنوان فارسی
واکنش مورفولوژیک و عملکرد کمی نعناع فلفلی و گوار به نسبتهای کشت مخلوط همزمان و تأخیری
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش با هدف ارزیابی ویژگیهای ریخت شناسی و عملکرد نعناع فلفلی و گوار، تحت تأثیر نسبت های کشت مخلوط همزمان و تأخیری در سال زراعی 1397-1396 و در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل زمان کاشت در دو سطح کشت همزمان و تاخیری (کشت گوار 45 روز بعد از نعناع فلفلی) و نسبت کشت در پنج سطح کشت خالص نعناعفلفلی، کشـت خـالص گوار، 50 درصد نعناعفلفلی + 50 درصد گوار، 25 درصد گوار + 75 درصد نعناع فلفلی و 25 درصد نعناعفلفلی + 75 درصد گوار بودند. نتایج نشان داد که بیشترین ارتفاع، تعداد شاخه فرعی و برگ گوار از کشت خالص آن و نسبت 75 درصد گوار + 25 درصد نعناع فلفلی در کاشت همزمان بهدست آمد. عملکرد علوفه گوار در تک کشتی و نسبت 75 درصد گوار + 25 درصد نعناع فلفلی و کاشت همزمان بیشتر بود. بیشرین تعداد برگ نعناع فلفلی در کشت خالص به میزان 311 برگ مشاهده شد و بهترین تیمار از نظر عملکرد ماده خشک نعناع فلفلی (637 کیلوگرم در هکتار) کشت خالص بود. در نهایت نتایج این آزمایش نشانداد که از نظر ویژگیهای گوار، کشت خالص و 75 درصد گوار + 25 درصد نعناع فلفلی در شرایط کاشت همزمان و از نظر صفات نعناع فلفلی، کشت خالص و نسبت 75 درصد نعناعفلفلی+ 25 درصد گوار در شرایط کشت تأخیری بهترین تیمارها بودند. با توجه به اثرات مطلوب اضافه کردن یک گونه جدید به اکوسیستم زراعی، میتوان کشت مخلوط این گیاهان را پیشنهاد کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوی کشت مخلوط،زمان کشت،بقولات،کمیت علوفه،گیاهان دارویی،
عنوان انگلیسی
Morphological and quantitative yield response of peppermint and guar to simultaneous and relay intercropping ratios
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate peppermint and guar's morphological characteristics and yield reaction to different intercropping ratios under simultaneous and relay conditions at the research farm of Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan during 2017-2018 growing season. The experiment was conducted as a factorial arrangement in a randomized complete block design with four replications. Planting time at two levels including simultaneous and relay (Guar cultivation 45 days after peppermint emergence) and intercropping ratios at five levels including sole peppermint, sole guar, 50% peppermint + 50% guar, 25% guar + 75% peppermint and 25% peppermint + 75% guar were experimental factors. The results showed that the highest height and stem and leaf number of guar were obtained from sole cropping of this plant and 75% guar + 25% peppermint intercropping. In monoculture and 75% guar + 25% peppermint, guar forage yield was higher. The highest number of peppermint leaves (311) was observed in monoculture and the best treatment in terms of biological yield was the sole cultivation of peppermint (637 Kg.ha-1). Finally, the results of this experiment showed that in terms of guar characteristics, monoculture treatment and 75% guar + 25% peppermint in simultaneous intercropping and in terms of peppermint traits, sole peppermint and 75% peppermint + 25% in relay planting conditions were the best treatments. Due to the favorable effects of adding a new species to the crop ecosystem, intercropping of these plants can be suggested.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
الگوی کشت مخلوط,زمان کشت,بقولات,کمیت علوفه,گیاهان دارویی
نویسندگان مقاله
معصومه شهبازی |
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
آیدین خدایی جوقان |
استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمدرضا مرادی تلاوت |
دانشیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
علی مشتطی |
استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijfcs.ut.ac.ir/article_85034_f8348af0ac85f06971c3ec988cef1b51.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات