این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۳، شماره ۲، صفحات ۱۰۹-۱۲۲
عنوان فارسی
پیشبینی سفتی ارقام مختلف پرتقال با استفاده از روش آزمون پانچ(مطالعه موردی: ارقام پرتقال موجود در منطقه جنوب استان کرمان)
چکیده فارسی مقاله
سفتی بافت میتواند به عنوان یک معیار مهم برای تشخیص کیفیت و تازگی پرتقال قلمداد شده و ویژگیهای بافت پرتقال تأثیر زیادی بر مقبولیت و بازارپسندی آن دارد. با توجه به اینکه پرتقال یک محصول تولیدی مهم و با ارزش در منطقه جنوب استان کرمان محسوب میشود، داشتن دانش کافی در مورد مکانیک بافت آن برای توسعه صنایع و تجهیزات فرآوری این محصول در منطقه حائز اهمیت است. جهت تعیین مکانیک بافت پرتقال تولیدی جنوب استان کرمان، از روش آزمون غیرمخرب پانچ به عنوان یک روش مناسب و کاربردی در خصوص تعیین سفتی میوهها استفاده گردید. در این تحقیق سفتی، تنش فشاری، نیرو و انرژی مصرفی پانچ کردن پنج رقم پرتقال متداول در منطقه (والنسیا، مارس، واشنگتن ناول، خونی و محلی جیرفت) توسط آزمون پانچ و هفت قطر پانچ (8/4، 4/6، 9/7، 5/9، 1/11، 7/12 و 3/14 میلیمتر) تعیین و مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر متغیرهای قطر پانچ، نوع رقم و نیز اثر متقابل قطر پانچ در رقم بر نیرو، سفتی، تنش فشاری و انرژی در سطح 1% معنیدار است. در ترکیب تیماری رقم محلی با قطر پانچ 7/12 میلیمتر بیشترین مقدار نیرو (0/79 نیوتن) و سفتی (9/7 نیوتن بر میلیمتر) و ترکیب تیماری رقم خونی و قطر پانچ 8/4 میلیمتر کمترین مقدار نیرو (5/15 نیوتن) و سفتی (5/1 نیوتن بر میلیمتر) بدست آمد. بیشترین میانگین تنش فشاری (5/1 مگاپاسکال) و کمترین میانگین تنش فشاری (3/0 مگاپاسکال) به ترتیب در ترکیب تیماری رقم محلی و قطر پانچ 8/4 میلیمتر و ترکیب تیماری رقم خونی و قطر پانچ 3/14 میلیمتر حاصل شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مدل ریاضی،خواص مکانیکی،قطر پانچ،میوه،آزمون غیرمخرب،
عنوان انگلیسی
Prediction of Stiffness of Different Orange Cultivars Using Punch Test Method (Case Study: Orange Cultivars in The Southern Region of Kerman Province)
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT: The firmness of the orange texture can be considered as an important criterion for determining the quality and freshness of this product and its texture characteristics have a great influence on its acceptability and marketability. Orange is an important product in the south of Kerman province, having sufficient knowledge and information about its texture mechanics is also important for the development of orange industries and processing equipment, especially orange concentrate production industries. In response to need the mechanical properties of the orange texture, punch test method was proposed as a suitable and non-destructive testing method. In this research, firmness, force, stress and consumption energy of five common orange varieties (Valencia, March, Washington Navel, Blood and Local Jiroft) was determined and compared by punch test method with seven punch diameters (4.3, 4.6, 9.7, 9.5, 11.1, 12.7 and 14.3 mm). The results showed that the effect of variables of punch diameter, variety, and also the interaction effect of punch diameter × variety on the force, firmness, stress and energy were significant at 1% level. The combination treatment of local cultivar with a punch diameter of 12.7 mm has the maximum value of force (79.0 N) and firmness (7.9 N/mm), and the minimum value of force (15.5 N) and firmness (1.5 N/mm) was obtained in the combination treatment of blood variety and punch diameter of 4.8 mm. The highest mean of stress (1.5 MPa) and the lowest mean stress (0.3 MPa) were in the combination treatment of local variety and punch diameter of 4.3 mm, and the combination treatment of blood variety and punch diameter was 14.3 mm.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
مدل ریاضی,خواص مکانیکی,قطر پانچ,میوه,آزمون غیرمخرب
نویسندگان مقاله
فرهاد خوشنام |
استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران
حمید قاسم خانی |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه جیرفت، ایران
محمد رضا کماندار |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه جیرفت، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_88977_7e707586c8189a9098ee8b16b394c248.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات