این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۳، شماره ۲، صفحات ۱۲۳-۱۴۰
عنوان فارسی
استخراج آب از میوه زرشک به روش فیلتر پرس: مطالعه و بهینهسازی برخی از عوامل مؤثر به روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
چکیده: میوه زرشک از گیاهان بومی ایران و متعلق به خانواده Berberidaceae بوده و در گونهها و رنگهای مختلف وجود دارد. ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در جهان است. مصرف تازه خوری زرشک به علت فسادپذیری زیاد، محدود بوده و تولید فراوردههای بر پایه زرشک از جمله روشهای مهم در کاهش ضایعات این محصول است. تولید آبمیوه یکی از روشهای کارآمد در زمینه کاهش ضایعات محصولات کشاورزی است. روش فیلتر پرس بهعنوان یکی از روشهای رایج و مؤثر جهت استحصال آبمیوه شناخته میشود. در پژوهش حاضر، اثرات ارتفاع لایه محصول (در پنج سطح 15، 30، 45، 60 و 75 میلیمتر)، قطر سیلندر (در پنج سطح 40، 45، 50، 55 و 60 میلیمتر) و سرعت بارگذاری (در پنج سطح 6، 12، 18، 24 و 30 میلیمتر بر دقیقه) بر درصد آبمیوه استخراج شده از زرشک، چگالی آبمیوه، رطوبت نسبی تفاله، تخلخل نهایی تفاله، مقدار انرژی ویژه مصرفی و توان مصرفی مورد بررسی و بهینهسازی قرار گرفتند. نتایج بهدستآمده نشان داد که تغییر متغیرهای ورودی میتواند منجر به تغییرات درصد آبمیوه استخراج شده از زرشک در محدوده 9/33 تا 9/51 درصد، چگالی آبمیوه در محدوده 7/1013 تا 2/1047 کیلوگرم بر مترمکعب، تخلخل نهایی تفاله در محدوده 6/2 تا 8/12 درصد و رطوبت نسبی تفاله در محدوده 19 تا 41 درصد شود. نتایج به دست آمده برای بهینهسازی فرآیند استخراج آب زرشک با استفاده از دستگاههای فشار محوری مناسب بوده و میتواند در تعیین شرایط بهینه کارکرد دستگاه آبمیوهگیری مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قطر سیلندر،ارتفاع لایه،سرعت بارگذاری،شاخص ظرفیت،انرژی ویژه،
عنوان انگلیسی
Extraction of Barberry Juice Based on the Filter Press Method: Study and Optimization of Some Influential Factors Based on Response Surface Methodology (RSM)
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT: Barberry fruit is a native plant of Iran and belongs to the Berberidaceae family and is available in different species and colors. Iran is the first producer of barberry in the world. The eating fresh barberry fruits is limited due to spoilable, and the production of barberry-based products is one of the important methods for reduocing the waste of this fruit. Fruit juice production is one of the efficient methods in reducing agricultural waste. The filter press method is known as one of the common and effective methods for the juice extraction. In the present study, the effects of the layer height (at five levels of 15, 30, 45, 60 and 75 mm), cylinder diameter (at five levels of 40, 45, 50, 55 and 60 mm), and loading rate (at five levels 6, 12, 18, 24 and 30 mm/min) on the percentage of extracted juice from barberry, juice density, moisture content of pomace, final pomace porosity, specific energy consumption, and power consumption were studied and optimized. The results showed that the change in input variables resulted in changes in the percentage of extracted juice in the range of 33.9 to 51.8%, the juice density in the range of 1013.7 to 1047.2 kg/m3, the final pomace porosity in the range of 2.6 to 12.8%, and moisture content of pomace in the range of 19 to 41%. The results are suitable for optimizing the barberry water extraction process, using axial pressure devices and can be used to determine the optimal operating conditions of the juice making devices.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
قطر سیلندر,ارتفاع لایه,سرعت بارگذاری,شاخص ظرفیت,انرژی ویژه
نویسندگان مقاله
جواد طریقی |
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
علی حاجی احمد |
استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران ، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_88978_2098280c3be43001ff3e560a04e5c0f6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات