این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۳، شماره ۱، صفحات ۲۵-۴۰
عنوان فارسی
مقایسه فرایند استخراج اسانس ریحان به روش ترتیبی فراصوت-مایکروویو با روش مایکروویو
چکیده فارسی مقاله
انتخاب روش استخراج مناسب بهمنظور رسیدن به بازده بالاتر استخراج اسانس از گیاهان دارویی یکی از چالشهای پیش رو در تحقیقات علمی است. روش ترتیبی فراصوت-مایکروویو یکی از روشهای نوین استخراج است که در این پژوهش برای استخراج اسانس از گیاه ریحان استفاده شد. بهمنظور بررسی تأثیر این روش در افزایش بازده استخراج، روش مایکروویو بهعنوان روش مبنا مورد مقایسه قرار گرفت. برای بهینهسازی شرایط استخراج به روش ترکیبی، توان فراصوت، توان مایکروویو و زمان استخراج بهعنوان متغیرهای مستقل و بازده استخراج اسانس بهعنوان پاسخ در نظر گرفته شد. طراحی آزمایشات به روش سطح پاسخ (RSM) با استفاده از طرح مرکب مرکزی (CCD) انجام شد. بیشترین بازده بهدستآمده در شرایط 300 وات توان فراصوت، 600 وات توان مایکروویو و 40 دقیقه زمان استخراج بهدست آمد که معادل (3/2 % وزنی/وزنی) بود. این در حالی است که بازده روش استخراج مبنا 74/0درصد وزنی/وزنی بهدست آمد. نتایج بهدستآمده از بررسی ترکیبات شیمیایی مواد مؤثره حاصل نشان داد که تعداد ترکیبات موجود در روش ترتیبی بالاتر از تعداد آنها در روش مایکروویو است. علاوه بر این، با مقایسه خواص آنتیاکسیدانی با استفاده از روشهای DPPH و FRAP ثابت شد که روش ترتیبی در حفظ خواص اسانس حاصل از گیاه ریحان بهتر عمل کرده است. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز نشان داد که غدد حاوی مواد مؤثره در اثر فرآیند استخراج ترتیبی نسبت به روش مبنا بیشتر تخریب شدهاند. به طور کلی، روش ترتیبی فراصوت-مایکروویو میتواند بهعنوان روش کارآمدی برای استخراج اسانس از گیاه دارویی ریحان معرفی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بهینهسازی،گیاه دارویی ریحان،کروماتوگرافی گازی،میکروسکوپ الکترونی روبشی،
عنوان انگلیسی
Comparison of Essential Oil from Ocimum Basilicum Obtained via Sequential Ultrasound-Microwave Extraction with Microwave Method
چکیده انگلیسی مقاله
Determining the best extraction method to obtain high yield of essential oils from medicinal plants has been identified as one of the challenges in scientific research. The sequential ultrasound-microwave method is a new extraction method that in this research has been applied to extraction of essential oil from basil. In order to investigate the effect of this approach on enhancing extraction yield, the microwave method was examined as a base method. To optimize the extraction conditions of the sequential method, ultrasonic power, microwave power, and extraction time were determined as independent variables and essential oil yield as response. Experiments were modeled by central composite design (CCD) of response surface methodology (RSM). The highest yield (2.3% w/w) was obtained at 300 W of ultrasonic power, 600 W of microwave power, and 40 min of extraction time. While the base method yield was 0.74% w/w. The chemical composition analysis of the active compounds showed that the number of compounds in the sequential approach is higher than those in the microwave method. Furthermore, by comparing the antioxidant properties obtained by DPPH and FRAP methods, the sequential method was better in preserving the antioxidant properties of basil essential oil. Scanning electron microscopy images also showed more damage to the glands containing the active ingredients by the sequential process than the base method. Generally, the sequential ultrasound-microwave method can be introduced as an efficient method for the extraction of essential oils from Ocimum basilicum.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بهینهسازی,گیاه دارویی ریحان,کروماتوگرافی گازی,میکروسکوپ الکترونی روبشی
نویسندگان مقاله
حبیب اله عباسی |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران
شادی شریف زاده |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران
صفورا کریمی |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دزفول، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_87007_3f5512b1bd483996669deb61fcc7c225.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات