این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۳، شماره ۱، صفحات ۴۱-۵۹
عنوان فارسی
مروری بر انواع تقلبات رایج در آبمیوهها و روشهای تشخیص آنها
چکیده فارسی مقاله
آبمیوه یکی از پرطرفدارترین فرآوردههای حاصل از میوهجات است و به طور گسترده توسط تمامی آحاد جامعه در هر گروه سنی مصرف میشود. از طرفی برخی تولیدکنندگان بنابر اهداف اقتصادی به انواع تقلبات روی میآورند. لذا اصالت و کیفیت آبمیوهها همواره یکی از دغدغههای مصرفکنندگان و مسئولین وضعکننده مقررات بوده است. آگاهی از انواع تقلبات متداول در آبمیوهها و روشهای تشخیص آنها از ضروریات دستیابی به روشهای تشخیص کارآمدتر است، که میتواند از نقطهنظر تشخیص دقیق و سریع تقلبات و در نهایت سلامت مصرفکننده حائز اهمیت باشد. هدف از مقاله حاضر مرور مطالعات انجامگرفته در مورد انواع تقلبات در آبمیوهها و روشهای تشخیص آنها بود. تکنیکهای کروماتوگرافی از قبیل کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و کروماتوگرافی گازی از متداولترین روشهای تعیین خلوص آبمیوهها به حساب میآیند و از روشهای نوین تشخیص تقلبات میتوان به آنالیز ایزوتوپهای پایدار، تکنیک واکنش زنجیرهای پلیمراز رونویسی معکوس و تکنیکهای طیفسنجی اعم از طیفسنجی مادون قرمز، طیفسنجی مرئی و فرابنفش، طیفسنجی رزونانس مغناطیسی هستهای و طیفسنجی گسیل فلورسانس اشاره کرد. بر اساس مطالعات انجامگرفته، متداولترین تقلبات در مورد آبمیوهها شامل اضافهکردن آب، قند، اسیدهای آلی، آبمیوههای دیگر، عوامل کدرکننده و نیز افزودن بیش از مقدار مجاز سولفیت هستند. همچنین تعیین محتوای میوه آبمیوهها، تعیین شاخصهای آسیب میکروبیولوژیکی، شاخصهای آسیب حرارتی، شاخصهای تیمار آنزیمی و شاخصهای آلودگی با آب مورد استفاده در مراحل مختلف تولید، از نقطهنظر کیفیت آبمیوهها حائز اهمیت هستند. به عنوان نتیجهگیری کلی، جهت تشخیص دقیق و سریع تقلبات، محققان بایستی همواره در راستای توسعه و بهروزنمودن تکنیکهای تشخیص تقلب، گام بردارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آبمیوه،فرآورده میوه،تقلب،اصالت،
عنوان انگلیسی
A Review of Different Common Fraud Cases in Fruit Juice Production and Methods of Detecting Them
چکیده انگلیسی مقاله
Fruit juice is one of the most popular fruit products and is consumed by a wide range of individuals in societies in almost every age group. Some producers, however, perpetrate fraud in the production procedure due to economic and financial purposes. Thus, authenticity as well as quality have always been a major concern of consumers and officials in charge of setting regulations. Being aware of the frequent fraud in terms of fruit juice and being able to detect it are essential to differentiate between the unadulterated and adulterated product with more efficacy, which could be significant with regard to swift and accurate detection process and eventually the health of the consumer. This article aims to review the studies conducted on different common fraud cases in fruit juice production and methods of detecting them. Chromatographic techniques such as high-performance liquid chromatography and gas chromatography are the most common methods for determining the purity of juices. Among novel methods of detecting fruit juice fraud cases are stable isotope analysis, reverse transcription polymerase chain reaction technique, and spectroscopy techniques, namely infrared spectroscopy, visible and ultraviolet spectroscopy, nuclear magnetic resonance spectroscopy, and fluorescence emission spectroscopy. According to a vast majority of the studies, fruit juice production fraud entails cases of adding sugar, organic acids, water, foreign fruit juices, sulfite, and cloudifiers. Also noteworthy were determining fruit content, microbiological damage indicators, and other indicators related to thermal stress, enzyme treatment, and contamination by process water. As a general conclusion, in order to accurately and quickly detect of fraud cases, researchers should always take steps to develop and update fraud detection techniques.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آبمیوه,فرآورده میوه,تقلب,اصالت
نویسندگان مقاله
نگار راوش |
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
جواد حصاری |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
علی ایاسه |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_87008_d986f10b620c90cdaa158c0518842dd3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات