این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۲، شماره ۳، صفحات ۳۷۹-۳۹۰
عنوان فارسی
هیدرولیز آنزیمی امعا و احشا ماهی سفید دریای خزر(Caspian kutum) و بررسی خواص آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده
چکیده فارسی مقاله
چکیده: مطالعه حاضر به استخراج و خالص سازی پپتیدهای زیست فعال و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی پروتئین هیدرولیز شده امعا و احشا ماهی سفید دریای خزر توسط هیدرولیز آنزیمی با آنزیمهای آلکالاز و فلورزایم میپردازد. فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با استفاده از آزمونهای قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH، قدرت احیا کنندگی آهن و درصد شلاته کنندگی یون Fe2+ بررسی شد. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بوده و آنزیم آلکالاز نسبت به آنزیم فلاورزایم قادر به تولید پودر پروتئینی با درجه هیدرولیز بالاتری (2/1 ± 5/20) می باشد. قدرت مهار رایکال آزاد و خاصیت شلاتهکنندگی یون آهن پروتئین هیدرولیز شده با آلکالاز بطور معنیداری بیشتر از پروتئین هیدرولیز شده با فلورزایم بود (05/0p <). نتایج حاصل از کشت سلولی و رده سلولی MCF-7 نشان داد که غلظت 500 میلی گرم بر لیتر پروتئین هیدرولیز شده با وزن مولکولی کمتر از 3 کیلو دالتون توسط آنزیم آلکالاز بطور کامل موجب مهار رشد سلولهای سرطان سینه شده است و اثرات مهارکنندگی آن در مقایسه با داروی Lynparza بیشتر بوده است (05/0p <). بر اساس نتایج بدست آمده، به نظر می رسد که پپتیدهای حاصل از ماهی سفید با اثرات قوی آنتی اکسیدانـی و ضـد سرطانی پتانسیل استفاده به عنوان یک آنتـیاکسیدان طبیعی در محصولات غذایـی و دارویـی را دارا می باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هیدرولیز آنزیمی،ماهی سفید،پپتید زیست فعال،خواص آنتی اکسیدانی،
عنوان انگلیسی
Enzymatic Hydrolysis of Whitefish Viscera of Caspian Sea (Caspian kutum) and Evaluation of Antioxidant Properties of hydrolyzed protein
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT: In this study, the extraction and purification of bioactive peptides and evaluation of antioxidant and anticancer properties of the hydrolyzed protein of whitefish viscera of Caspian Sea through enzymatic hydrolysis with alcalase and flavourzyme were investigated. Antioxidant activity of the hydrolyzed protein was evaluated by DPPH- free radical scavenging activity, ferric reducing power, and metal chelating activity of Fe2+. Results showed that the hydrolyzed protein had antioxidant activity and the alcalase had the potential of production of protein powder with a higher hydrolysis degree (20.5 ±1.2) in comparison with flavourzyme. DPPH-free radical scavenging and metal chelating activities of the protein hydrolyzed by alcalase was significantly higher than that by flavourzyme (p < 0.05). The results of cell culture and MCF-7 cell line indicated that the concentration of 500 mg/L of the hydrolyzed protein by alcalase with molecular weight of less than 3 kDa completely inhibited the growth of breast cancer cells and its inhibitory effect was higher than Lynparza (p < 0.05). The results showed that obtained peptides from whitefish with strong antioxidant and anti-cancer effects have the potential to be used as a natural antioxidant in the food industry and pharmacy.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
هیدرولیز آنزیمی,ماهی سفید,پپتید زیست فعال,خواص آنتی اکسیدانی
نویسندگان مقاله
مونا عزیزی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
انوشه شریفان |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
ابراهیم حسینی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
عبدالله قوامی |
گروه تغذیه، دانشگاه متروپولیتن لندن، لندن، انگلستان
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_83644_b089ef12db3613d7c3c0cd0d9b075308.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات