این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۵۲، شماره ۳، صفحات ۴۶۹-۴۸۵

عنوان فارسی بررسی تغییرات شاخص‌های شیمیایی اکسیداسیون روغن آفتابگردان حاوی اسانس رزماری طی انبارداری تسریع شده
چکیده فارسی مقاله چکیده: هدف از این تحقیق بررسی اثر نگهدارندگی اسانس رزماری در مقایسه با بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) در روغن آفتابگردان طی انبارداری تسریع شده (60 درجه سلسیوس) برای 45 روز بود. ترکیبات اسانس با دستگاه GC-MS آنالیز شد. اسانس در غلظت­های مختلف و BHT (200 پی­پی­ام) به روغن آفتابگردان اضافه و سپس انبار شد. سپس، شاخص­های اکسیداسیون طی 45 روز اندازه­گیری شد. آنالیز اسانس نشان داد که به ترتیب 1,8-cineole (9/46 درصد)، camphor (5/15 درصد) و α-pinene (2/13 درصد) بیشترین ترکیبات اسانس رزماری را تشکیل می­دهند. نتایج آزمون­ اکسیداسیون تسریع شده نشان داد که اسانس رزماری فرآیند اکسیداسیون در روغن آفتابگردان را به تاخیر می­اندازد. نمونه­های حاوی 2400 پی­پی­ام اسانس بیشترین خصوصیات آنتی­اکسیدانی را داشتند ولی این خصوصیات کمتر از آنتی­اکسیدان سنتزی BHT بود. بر اساس این نتایج، می­توان گفت که اسانس رزماری پتانسیل کافی برای استفاده به عنوان آنتی­اکسیدان طبیعی در مواد غذایی با محتوی روغن بالا را دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌اکسیدان،اکسیداسیون روغن،رزماری،انبارداری،روغن آفتابگردان،

عنوان انگلیسی Investigation of Changes in Chemical Oxidation Indicators of Sunflower Oil Containing Rosemary Essential Oil during Accelerated Storage
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT: The purpose of this study was to investigate the preserving effect of rosemary essential oil in comparison with butylated hydroxytoluene (BHT) on sunflower oil during accelerated storage (60 °C) for 45 days. Essential oil composition was analyzed by GC-MS equipment. The essential oil at different concentrations and BHT (200 ppm) was added to sunflower oil and stored. Then, oxidative parameters were monitored for 45 days. The essential oil analysis revealed that 1,8-cineole (46.9%), camphor (15.5%), and α-pinene (13.2%) were the major components of rosemary essential oil. The results of accelerated oxidation assay showed that rosemary essential oil retards oxidation process in sunflower oil. The samples containing 2400 ppm essential oil had the highest antioxidant properties, but these properties were lower than the synthetic antioxidant of BHT. Based on these results, it can be said that rosemary essential oil has enough potential for use as a natural antioxidant in foods with high oil content.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آنتی‌اکسیدان,اکسیداسیون روغن,رزماری,انبارداری,روغن آفتابگردان

نویسندگان مقاله رضا فرهمندفر |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سینا مولائی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه زابل، ایران


نشانی اینترنتی https://ijbse.ut.ac.ir/article_83650_acc70b21e394ae65cdc5c54556836daa.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات